Asi Medya, Kültür Sanat Etkinlik Organizasyonlarına iddalı olarak devam ediyor.

Genco Erkal’ın ödüllü “Ben Bertolt Brecht” kabare oyunu Asi Medya Farkıyla Sizlerle….

Asi Medya Organizasyon, tiyatronun ustasını ; 1 Mart 2013 Cuma saat 20:00 ‘de Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarında iskenderunlu tiyatroseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Ben Bertolt Brecht’te Genco Erkal’a Tülay Günal eşlik ediyor. Aslında onlar Brecht’in anlatıcıları ama kılıktan kılığa giriyorlar. İnanılmaz kondisyonu, coşkusu, ile Genco Erkal…1,5 saat aralıksız süren müthiş tempolu bir oyunculuk. Genco Erkal’ın hangi rolde olursa olsun, enerjisine, canlandırdığı kişiye mutlaka yansıttığı tiyatro tutkusuna hayranım. O kadar şevkle, o kadar aşkla oynuyor ki. Bunun seyirciye geçmemesi imkansız. Sahnede olduğu her an ‘İşte benim hayatım, Tiyatro ’der gibi.
Genco Erkal yine yaptı yapacağını. 40 yıllık yol arkadaşı Bertolt Brecht’in şiirleri, öyküleri ve şarkıları ile bir kez daha çarptı gerçekleri yüzümüze. Oyun, 40’lı yıllarda yazıldığı halde sanki günümüz dünyası ve kimi bölümler de bizim ülkemiz için yazılmış kadar güncel. ‘Ben Bertolt Brech’ 20.yüzyıl tiyatrosuna yön vermiş, epik tiyatronun büyük ustası Brecht ile Türk Tiyatrosu’nun büyük ustası Genco Erkal’ın çok hoş, vurucu, eğlenceli bir buluşması.
Genco Erkal 53 yıldır sahnede.
Son olarak Tiyatro… Tiyatro… Dergisinin Yılın Yapımı Ödülünü Dostlar Tiyatrosu kazandı
Aynı oyun bundan once şu ödülleri kazanmıştı.
Türkiye Eleştirmenler Birliği’nin “Yılın Tiyatro Oyunu” ödülü, 23 Nisan’da Mim Otel’de gerçekleştirilen törende Dostlar Tiyatrosu ekibine verildi.
Ayrıca Tülay Günal, 30 Nisan 2012’de verilen Afife Tiyatro Ödülleri’nde “Komedi ya da Müzikal Dalında Yılın En İyi Kadın Oyuncusu” seçildi.
7 Mayıs 2012 tarihinde dağıtılan Sadri Alışık Ödülleri’nde de “Komedi ya da Müzikal Dalında Yılın En İyi Kadın Oyuncusu” ödülü Tülay Günal’a, “Komedi ya da Müzikal Dalında Yılın En İyi Erkek Oyuncusu” ödülü Genco Erkal’a verildi.
Sanat Kurumunun 2011-2012 sezonunda Yılın Yapımı Ödülünü Dostlar Tiyatrosunun Ben Bertolt Brecht- Kabare adlı oyunu kazandı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.