5 yıldızlı Anemon Oteli büyülüyor!

anemon otel (4)
Anemon Group Yönetim Kurulu Başkanı Salim Yavaş:
“Bölge halkına 5 yıldızla hizmet vermeyi amaçlıyoruz”

Anemon Oteller zincirinin 18. halkası İskenderun’da hizmete girdi. Anemon Group Yönetim Kurulu Başkanı Salim Yavaş ile Genel Koordinatör Uğur Şahbaz’ın da katıldığı bir toplantı 5 Yıldızlı İskenderun Anemon Otel basına tanıtıldı.
İskenderun’da hizmet vermekten gurur duyduklarını belirten Anemon Group Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yavaş, Türkiye’nin yerli oteller zinciri olarak nereye gittiyseler, arkalarından Hilton gibi dünyaca yaygın otellerin de peşlerinden yatırım yaptığını söyledi.
Anemon İskenderun Oteli’nin hizmete girmesiyle birlikte Anemon Group Yönetim Kurulu Başkanı Salim Yavaş, Anemon Otel zinciri Genel koordinatörü Uğur Şahbaz ile İskenderun Anemon Otel Müdürü Ahmet Turan Demirtaş, basın ile kahvaltıda bir araya geldi.
İskenderun’un ilk beş yıldızlı oteli olmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Selim Yavaş, “Anemon İskenderun hizmete girdi. Şuanda müşteride kabul ediyor. Beş yıldız konforundaki otelimizin açılışı içinde uygun bir tarih belirleyeceğiz. Bölgenin en önemli ihtiyacını giderdiğimiz gibi istihdama da katkımız olmaktadır. Otelimizi inşa ederken bölge esnafından faydalanarak onlara katkımız olsun düşüncesi ile hareket ettik” dedi.
Anemon oteller zincirinin 18. sinin İskenderun olduğunu ifade eden Yavaş, Anemon olarak hedeflerinin 2023 yılında Türkiye genelinde 50 otel sayısına ulaşmak, sonrasında dış dünyaya açılmayı da planladıklarını vurgulayarak “İskenderun Otelimiz konumu, manzarası ve çevresi ile çok güzel bir yere sahip. İskenderun’u ve körfezi kuş bakışı gören 134 deluxe, 9 suit ve 1 engelli oda ve toplamda 144 odaya sahip olan otel iç mimari yapısıyla farklılık gösteriyor. Otel bünyesinde bulunan 200 kişi kapasiteli Restaurant, zengin Anemon kahvaltısı, öğle ve akşam yemekleri için ise misafirlerine geniş bir lezzet yelpazesi sunacak. Birbirinden farklı, konforlu 3 toplantı salonu ve 500 kişilik havuz başı ile çeşitli iş ve özel toplantılara, özel davetler ve konferanslara ev sahipliği yapacak. Anemon İskenderun Otel’de yarı olimpik açık yüzme havuzu, çocuk havuzu, sauna, buhar odası, şok duş, dinlenme odası ve masaj hizmetleri verilebilmektedir” diye konuştu.
Yavaş, İskenderun’da eksikliği hissedilen kapsamlı otel ihtiyacının karşılanmasında önemli bir rol üstlenecek olan Anemon Otelin çalıştıracağı personel sayısı ile aynı zamanda istihdama katkı sağladığını da kaydetti.

YABANCI TURİSTLERİ TURLARLA ÇEKMEK İSTİYORUZ
Konya ve Hatay’a özellikle Japon turistlerin ilgi gösterdiğini bildiklerini sözlerine ekleyen Yavaş, “Antakya’daki otelimize gelen yabancı konuklardan biliyoruz özellikle St. Pierre Kilisesini ziyaret ediyorlar. İskenderun otelimiz ile birlikte bu bölgede kültürel zenginlikleri onlara tanıtmak ilgilerini çekmek için bizim tur firmamız ile birlikte buralara dikkat çekmeyi de düşünüyoruz. Günümüzde iletişim ve ulaşım çok gelişti Türkiye de illeri bırakın ilçelerde çok kaliteli iyi hizmet veren oteller var. Anadoluda her ilde her ilçede neredeyse asgari dört yıldızlı oteller var. Ulaşım arttığı ticaretin arttığı için insanlar seyahat ediyorlar seyahat ederken iyi otellerde kalmak istiyorlar” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’DE YILDIZ DAHA DEĞERLİ
İskenderun’a beş yıldızlı standartlarda otel yaptıklarını ve Bakanlık iznini beklediklerine değinen Yavaş şunları söyledi: “Türkiye’de yıldızlar daha değerli. Bugün Avrupa’ya gittiğinizde bir İtalya’ya gittiğinizde onların dört yıldızlı dediği oteller ülkemizde iki yıldızlı oteller. Yani aradığınızı bulamıyorsunuz. Kısacası şunu söyleyeyim; bizim yıldızlarımız daha değerli.”
Girişimci ve Anadolu’da en yaygın oteller zinciri olarak kendilerini gördüklerini anlatan Anemon Otelleri Genel Koordinatörü Uğur Şahbaz da, hem yatırımcı hem de işletmeci olarak büyüyen firma olarak kendilerini diğerlerinden ayrıştırdıklarını, Türkiye’de Anadolu’da en yaygın oteller zinciri olan firma olarak öne çıktıklarını söyledi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.