Çakır: “Terör çözümüne soru işaretleri bırakılarak gidiliyor”

kazım çakır açıklama
Emekli Astsubaylar Derneği İskenderun Şube Başkanı Kazım Çakır, ülkemizin birinci gündem maddesini oluşturan terör konusunun çözümüne soru işaretleri bırakılarak gidildiğini söyledi. Tüm ülkenin tek amacının terörün bitmesi olduğunu kaydeden Çakır, Elbette hepimiz böyle düşünüyoruz. Ancak terörle ve teröristle mücadele ederek bu işin bitirilmesinden yanayız. Bakıyoruz önemli görüşmeler yapılıyor. Şu anda İmralı ve Apo süreci gibi söylenip gidiyor. Bu sürecin devlet otoritesinin gücüyle olmasından yanayız.
Hatırlanacağı üzere bir ara BDP’liler açlık grevine girdiler ve bu kadar söylemlere, yapılan açıklamalara rağmen kimse bu adamları kararından vazgeçiremedi. Ancak terörist başı ‘Eyleme son verin’ dedi, aynı gün tüm açlık grevine girenlerin hepsi eylemlerine son verdi. Eğer burada devletin sözü geçmiyor ve terör örgütünün sözü geçiyorsa burada durmak gerekir” dedi. Yapılan görüşmelerin vatandaşa net bir şekilde aktarılmadığını öne süren Emekli Astsubaylar Derneği İskenderun Şube Başkanı Kazım Çakır, “Bizler sağlıklı bilgilerin verilmesinden yanayız. Terörün bitmesinden tüm Türkiye haz duyar, Ancak bu insanlara silahlarınızı bırakın diyorsunuz, sonrası ne olacak? Acaba bunların yapmak istedikleri bir şeyler mi var. Bu konuda kafamız çok rahat değil. Ülkemizin huzurunu kalkınmasını ve mutluluğunu herkesten daha çok istiyoruz. Bu ülkeye emek etmiş hizmet etmiş insanlarız.
Bakın önceki gün Sinop’ta yaşanan gerginliği tüm Türkiye gördü. Allah aşkına bu insanların oralarda ne işi var? Gidin ziyaret edin gezin o konuda kimse size bir şey söylemez. Ama bilinçli bir şekilde Karadeniz turuna çıkıyorsunuz,, sonra size tepki gösteren vatandaşlara prokavatif diyorsunuz. Sizin gezi yaparak gittiğiniz yerlerin sizden rahatsız olduğunu bile bile bu insanların yanlarına gidiyorsunuz ve sizlere tepki gösterince onlar provakatif oluyor sizin kisi ise demokratik hak oluyor. Bakın Silivri Cezaevi’nin önünde mahkemeyi izlemeye gidenlerin hallerini hepimiz gördük. Biber gazı, su ile dağıtılmak istendi. Buradaki insanların hepsi sadece mahkemeye gelmişler. Milletvekilleri de var onların içinde. Bir bayanın kaşı açıldı, yazıktır günahtır” ifadelerini kullandı.

Önceki İçerikDüğünyurdu’na bir taşocağı daha..
Sonraki İçerik29 Çiftçi Römorklu Çapa Traktörü Sahibi Oldu
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.