Vali Lekesiz: ‘Çocuklarımız Sevgi Dolu Aile Ortamında Yetişsin’

vali aile7
Antakya Koruyucu Aile Derneği, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz ve eşi Zehra Lekesiz’in de katıldığı törenle açıldı. Akasya Mahallesi’nde bulunan derneğin açılışında konuşan Vali Lekesiz, sevginin paylaşıldıkça çoğaldığını, keder ve üzüntünün ise paylaşıldıkça azaldığını ifade ederek, ‘Bugün de sevgi ve güzelliği paylaşmak üzere bir aradayız. Devletimizin himayesindeki yavrularımızı sahiplenmek, günlündeki sevgi, hamiyet ve güzelliği harekete geçirip bu çocuklarımıza kol kanat germek için hemşehrilerimiz bir araya gelmiş ve bu derneği kurmuşlar. Çocuklarımızın sıcak ve sevgi dolu bir aile ortamında yetişmesi çok önemli. Hiçbir karşılık beklemeden, gönül kapılarını sonuna kadar sahipsiz çocuklarımıza açan herkese teşekkür ediyoruz’ diye konuştu.
Bir dernek çatısı altında toplanmanın, bir meselenin sahip bulması ve daha geniş alanlara yayılması için önemli olduğunu da kaydeden Lekesiz, ‘Derneğimizin, her bir sahipsiz çocuğumuzun sıcak bir aile ortamı bulmasına ciddi katlılarda bulunmasını dilerim’ dedi.
Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz da, Koruyucu Aile Derneği üyelerinin, çocuklarımıza sıcak bir yuva sağlayarak güzel ve anlamlı bir iş yaptıklarını söyledi.
Antakya Koruyucu Aile Derneği Başkanı Alaattin Dolmacı ise, derneğin 31 üye aileye ulaştığını ifade ederek, çocuklara sıcak bir yuva sağlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını kaydetti.
Konuşmaların ardından, Vali Lekesiz ve eşi Hanımefendi Zehra Lekesiz, Antakya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Teksöz, Antakya Koruyucu Aile Derneği yönetici ve üyeleri ile diğer katılımcılar hep birlikte kurdele keserek derneğin açılışını gerçekleştirdiler.

Önceki İçerik“Suriyeli kardeşlerimiz için 600 milyon dolar harcadık”
Sonraki İçerikİTSO üyeleri Adana’da TÜYAP İnşaat fuarını gezdi
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.