MEGA ARİTMETİK TM İSKENDERUN’ DA

mega aritmetik73
Mega Aritmetik TM Dahi Çocuk Merkezi İskenderun Temsilcisi Ela Şimşek: “Mega Aritmetik TM sistemi 5-12 yaş arası çocuklarımızdaki potansiyeli eğlenceli şekilde, oyun oynarcasına ortaya çıkartmak ve geliştirmek için tasarlanmış özel bir beyin egzersizi programıdır” dedi.
Mega Aritmetik TM İskenderun Temsilciliği, ilk kuru tamamlayan dahi çocuklarına sistemin kurucusu Dünya Hafıza Şampiyonu Melik Duyar tarafından imzalı katılım sertifikalarını verdi.
Mega Aritmetik TM Dahi Çocuk Merkezi İskenderun Temsilcisi Ela Şimşek yaptığı açıklamada, “Mega Aritmetik™ sistemi, beynin her iki yarım küresinin birlikte ve dengeli kullanılmasını sağlayarak, hesaplamalar sırasında hayal gücünün ve görselliğin de işin içine katılmasını sağlaması, çocukların beyin kapasitelerini ve hızlı öğrenme becerilerini geliştirmektedir. Bu beceriler aynı zamanda çocukların hafıza güçlerini, anlama yeteneklerini, sabretme yeteneklerini, odaklanabilme kapasitelerini ve konsantrasyon güçlerini de geliştirmektedir. Artan bu zihinsel yetenekler genel olarak diğer akademik becerilerin de gelişmesini sağlamaktadır. Mega Hafıza™’nın amacı çocukların sadece okulda başarılı olmalarını sağlamak değil, optimum beyin gelişimiyle onların hayat boyu başarılı olmaları için gerekli olan temelleri atmaktır. Toplam iki yıl süren programda ilk yıl toplama-çıkarma ikinci yıl ise çarpma-bölme-hafıza teknikleri yöntemleri kullanılmaktadır.
Program önce tescilli Paritmetik TM sistemi ile parmakların dokunma duyusunu kullanarak beynin kayıt mekanizması olan hipokampusta dokunma ve sayısal değerler arasında bir ilişki kurulmasını sağlamaktadır. Sistem ikinci etapta beynin sağ yarım küresinin geliştirilmesine uygun olan tescilli Mega Soroban TM teknikleri ile abaküsün özel bir şekilde matematiksel problem çözümleri için işin içine katılmasını sağlamaktadır. Bu etap sayısal ve matematiksel olan beynin sol yarım küresi ile resimlerle ve hayal gücüyle çalışan beynin sağ yarım küresi arasında güçlü snaps bağlantılar kurulmasının başlangıç noktasıdır. Program üçüncü etapta tescilli Anzan TM tekniği ile beyinde yüksek konsantrasyon ve odaklanma eğitimine ağırlık vermektedir. Bu etap çocukların genel anlamda belli bir konuya odaklanabilme becerilerini de geliştirmektedir. Programın son etabında Mega Hafıza TM teknikleri de işin içine katılarak, matematiksel problem çözme metotları ile bilgilerin hızlı, kolay ve kalıcı bir şekilde öğrenilmesi desteklenerek olağanüstü sonuçlar elde edilmektedir.
İdari ve program danışmanlarımızın tamamı Dünya Hafıza Şampiyonu Sn. Melik Duyar tarafından eğitilmiş ve sertifikalandırılmıştır.
Ayrıca, Mega Hafıza TM olarak Anlayarak Hızlı Okuma, Beyni Etkin Kullanma (Hafıza Teknikleri) ve Zihin Haritaları programları da 12 yaş üzeri tüm yetişkinler (özellikle SBS, LYS, KPSS, TUS, ALES’ e hazırlananlar) için verilmeye başlanmıştır” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.