Evlilik teklifini kabul etmeyen kadının boğazını kesip öldürdü

serpil-in-kaderi-babasiyla-ayni-oldu-4332045_o
Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde 27 yaşındaki Mehmet Kaçan, evlilik teklifini kabul etmeyen 1 çocuk annesi 23 yaşındaki Serpil Topbaş’ı boğazını kesip 4 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Serpil’i halasına evlatlık veren biyolojik babası Ünal Bircan’ın da 8 yıl önce İstanbul’da karıştığı bir kavgada bıçaklanarak öldürüldüğü ortaya çıktı.
Ünal Bircan, 23 yıl önce dünyaya gelen kızı Serpil’i daha önceden “İlk çocuğumu sana vereceğim” sözünü verdiği, çocukları olmayan ablası Meliha ile eniştesi İsmail Topbaş’a evlatlık olarak verdi. İsmail Topbaş, nüfusuna geçirdiği Serpil’i öz kızı gibi sevdi, büyüttü. Genç yaşta evlenen ve 5 yaşında Meliha adlı bir kızı olan Serpil Topbaş, bir süre önce şiddetli geçimsizlikten dolayı eşinden ayrıldı.
Genç kadın, çocuğuyla beraber baba evine dönerken, kapı komşusu Mehmet Kaçan, Topbaş’a ilgi duydu. KKTC’de berberlik yapan Mehmet Kaçan, Serpil Topbaş’a evlilik teklifinde bulundu. Yanlış bir karar vermek istemeyen Serpil Topbaş, olayı anlattığı babası İsmail Topbaş’tan, “Kızım o çocuk uyuşturucu bağımlısı. Daha 4 ay önce babasını dövdü. Babasını döven bir psikopat sana ne yapar? Evlenmeni istemiyorum” diyerek uyardı. Bunun üzerine Serpil Topbaş, Mehmet Kaçan’ın evlilik teklifini kabul etmedi.

ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ
Öfkelenen Mehmet Kaçan, Serpil Topbaş’ı kendisiyle evlenmemesi halinde öldüreceği tehditlerinde bulundu. Ancak aile, Kaçan’ın KKTC’de olması nedeniyle ölüm tehditlerini fazla dikkate almadı.
Ancak Mehmet Kaçan, Reyhanlı’ya döner dönmez buluşup, teyzesinin evine götürdüğü Serpil Topbaş’ı vücudunun değişik yerlerinden 4 kez bıçakladıktan sonra boğazını keserek öldürdü. Ardından da polisi arayarak, “Serpil’i öldürdüm teslim olacağım” diyerek ihbarda bulundu.
İhbar üzerine eve giden polisler, Mehmet Kaçan’ı gözaltına alırken, Serpil Topbaş’ın da cesedi bulundu. Cinayet şüphelisi, suçunu itiraf etti ve ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

BİYOLOJİK BABASINI DAYISI OLARAK BİLİYORDU
Reyhanlı Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsisinin ardından ailesine teslim edilen Serpil Topbaş’ın cesedi, Asri Mezarlıkta gözyaşlarıyla toprağa verildi. Serpil Topbaş’ın ‘dayısı’ olarak bildiği biyolojik babası Ünal Bircan’ın da 8 yıl önce İstanbul’da çıkan bir tartışma sonucu bıçakla öldürüldüğü bildirildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.