DÖRTYOL’DA DERNEK BAŞKANLARINA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

dörtyol
Dörtyol’da faaliyet gösteren Tüm Derneklere Proje bilgilendirme semineri verildi. Dörtyol Kaymakamlığı İlçe Dernekler Büro Şefliği ile AB Proje Koordinasyon Biriminin ortaklaşa hazırladığı bir organizasyonla tüm Dernekler İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığının Proje Destek Başvuru müracaatları ile Yeni çıkan Dernekler yönetmeliği hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya Dörtyol’da bulunan 102 Dernek Başkanı ve Yönetim Kurul Üyeleri katıldı. Toplantıda STK temsilcilerine Son çıkan Dernekler Yönetmeliği ve Yeni Sisteme giren DERBİS hakkında bilgilendirme yapan Dörtyol Kaymakamlığı Dernekler Büro Şefliğinden Ahmet Özel konuşmasında, derneklerin gelişen teknolojik çağa ayak uydurmaları için yoğun bir çaba sarf edildiğini, derneklere SMS üzerinden ve e posta üzerinde bilgi alışverişinde bulunduklarını belirterek, dernek başkanlarının ayda en az 3 kez maillerini kontrol etmelerinin yararlı olacağını belirtti.
Ahmet Özel ayrıca, derneklerin her yıl vermeleri zorunlu olan yıllık beyannamelerinde Nisan ayının sonuna kadar vermelerinin zorunlu olduğunu da açıkladı. Dörtyol Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Sait Uyar da, 2012 yılında İçişleri Bakanlığının 221 Derneğin Projesini kabul ettiğini, 1 projenin geçtiğini belirterek, bu dönem bu sayının daha da artacağını umut etiğini belirtti. Toplantıda konuşan Kaymakam H.Hasan Özyiğit de, İçişleri Bakanlığının uygulamaya koyduğu bu yönerge ile faaliyette bulunan derneklerin çalışma alanlarının daha da genişleyeceğini belirterek “Proje yapacak dernekler proje birimimizden her türlü yararlanabilir. Önemli olan STK’ların yönetim kurularınca projelerinin yapılması için fikir birliğine varmalarıdır. İnşallah ilçemizde bu katkılardan nasibini alacaktır” dedi..
Toplantıya Dörtyol Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, Belediye Başkanı Fadıl Keskin, ve ilçede faaliyette bulunan dernek başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.