Kuyumcu hırsızlığı güvenlik kamerasında..

kuyumcu hırsızlığı
İskenderun’da Sevgililer Günü yoğunluğundan faydalanan biri bayan iki kişi girdikleri kuyumcuda el çabukluğu ile iki burma bileziği çalmaları güvenlik kameralarına yakalandı. İşletme sahibi Sevgililer Günü nedeni ile yaşanan yoğunluktan esnaf arkadaşlarının daha dikkatli olmalarını istedi. Sevgiler Günü nedeni ile başta kuyumcular hediyelik eşya mağazalarının yoğunluk yaşadığı bugünlerde dolandırıcılar fırsatçılarda boş durmuyor. İskenderun’da Şehit Pamir Caddesi üzerinde Nebil Kuyumcusu’na gelen biri bayan iki kişi el çabukluğu ile iki burma bileziği alarak kayıplara karıştılar.
Kuyumcu mağazasına giren kadın ve beraberindeki kişi tezgâha geçerek bileziklere bakmak istedikleri söyledi. Daha sonra bileziklerin gelmesi ile kadın konuşurken kadın çantası yan tarafa gelen müşterilerin önünü perdelemede kullanıldı. Konuşan kadın bir ara cüzdanını çıkartarak sol eline alırken, bilezikleri sağ eline eline aldı. Biranda sol eline götürüp cüzdanın altına ikisini sakladıktan sonra sağ elinde kalan bilezikleri kuyumcuya verdi. Çevreyi kontrol eden kadın hesap makinesini ileri iterek çantasını önüne getirip perdeledikten sonra bir anda elindeki bilezikleri cebine götürdü, sonra çanta ve hesap makinesini eski haline getirip almak istediklerinden vazgeçerek kuyumcu dükkânından ayrıldı.
Müşteri yoğunluğunun azalması ile birlikte tezgâhtaki mücevherler yerlerine konulduğu sırada iki bileziğin olmadığını fark ettiklerini anlatan kuyumcu Onur Anılan,” Biraz yoğunluk vardı. Almanya’dan annesinin para gönderdiğini döviz olarak gönderdiği para ile altın bilezik almak istediğini söyledi. Altı tane bilezik çıkartmamı istedi. Çıkarttım baktı inceledi sordu ve sonrasında almadı. Bizde sonradan fark etik bileziklerin eksik olduğunu güvenlik kamerası görüntülerini incelediğimizde gördük. Benim buradaki kabahatim çok bilezik çıkartmış olmam. Bende bilezikleri gösterirken, yanındaki beyde çantayla yan tarafı kamufle etti. Beni oyalarken biranda el çabukluğu ile iki adet bileziği çaldı.”dedi.
Sevgililer Günü nedeni ile bir hareketlilik yaşadıklarını söyleyen Nebil Kuyumcu sahibi Nebil Tabaş, dolandırıcıların bu tür günlerde fırsatları değerlendirmek istediklerini belirtti. İşyerine gelen iki kişinin el çabukluğu ile 41 gram ağırlında iki burma bilezik çaldıklarını güvenlik kamerasında ancak fark ettiklerini ifade ederek şunları söyledi:
“Gelen kişilerin art niyetli olduğu belli. İstedikleri bilezikleri görevli arkadaşımızın elinden alıp veriyor konuşuyor. Meşgul ederek akıllara zarar bir el çabukluğu ile alıp gittiler. Bugünlerde esnaf arkadaşlarımın dikkatli olmalarını istiyorum. Bizim başımıza gelen bu olayın başka arkadaşlarımızın başına gelmesin. Bugünlerde biraz kazanalım derken zarara uğramasınlar.”
Olayla ilgili olarak durumu polise bildirdiklerini de sözlerine ekleyen Tabaş, güvenlik kamerası görüntüleri ışığında suçluların yakalanmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Önceki İçerik“Bilim rafta kalmamalı”
Sonraki İçerikHayvancılık hibe destekleri ve şartları masaya yatırıldı
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.