Hedef Koalisyon üyeleri miydi?

patlama28
Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki patlamanın muhalif Suriye Ulusal Koalisyonu üyelerinin Türkiye’ye geçişinden 15 dakika sonra meydana geldiği ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Muammer Güler de patlamaya ilişkin önemli bilgiler paylaşırken ölü sayısının 14’e yükseldiğini söyledi.
Patlamanın zamanlaması “Esad’sız çözüm arayan koalisyon üyeleri miydi?” sorusunu akıllara getirdi. Koalisyon üyesi Louay Safi, “Heyette Koalisyon Başkanı Muaz El-Hatip ve çok sayıda üst düzey yetkili yer alıyordu. Patlama onlar sınırdan geçtikten kısa bir süre sonra yaşanmış” dedi. Patlamanın ardından terör-istihbarat ve bomba uzmanlarından oluşan özel bir ekip ise bölgeye gitti.

15 DAKİKAYLA KURTULDULAR
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’sız bir geçiş için “rejimle görüşmeye hazırız” mesajı veren Suriye Ulusal Koalisyon Üyeleri, Suriye’ye geçerek görüşmelerde bulundu. Üyeler, görüşmelerin ardından patlamanın meydana geldiği Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı. Koalisyon Üyeleri’nin Türkiye’ye dönüşlerinden 10 dakika sonra ise patlama meydana geldi. İstihbarat ve emniyet birimleri, patlamanın hedefinin koalisyon üyeleri olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

10 KİŞİLİK EKİP VARDI 
Koalisyon üyesi Louay Safi patlamanın ardından Hürriyet’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Koalisyon üyesi yaklaşık 10 kişiden oluşan bir heyetin bugün (dün) Suriye’den döndüğü doğru. Patlama onlar sınırdan geçtikten kısa bir süre sonra yaşanmış. Heyette Koalisyon Başkanı Muaz El-Hatip ve çok sayıda üst düzey yetkili yer alıyordu. Heyet üyelerinden hiçbiri yaralanmadı. Bu saldırı koalisyona karşı mı bu konuda araştırmalarımız sürüyor. Henüz heyete karşı yapılan bir saldırı olduğuna ilişkin bir bilgi elimize ulaşmadı. Araştırıyoruz.”



GÜVENLİK ZİRVESİ

Bu arada patlamanın hemen ardından Emniyet Genel Müdürlüğü’nde güvenlik zirvesi gerçekleştirildi. Olayın tüm yönüyle araştırılması için de istihbarat-terör-bomba uzmanlarından oluşan özel bir ekip bölgeye gönderildi.

HİÇBİR GEREKÇESİ OLAMAZ
ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone’nin yayımladığı başsağlığı mesajında ise, “Hayatını kaybedenler için çok derin bir üzüntü duyuyoruz. Gerçekleşen saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyor ve yaralanların en kısa zamanda sağlıklarına kavuşmalarını umuyoruz. Olayın tüm detaylarının belli olmamasına rağmen, açık olan bir şey var. İnsanların, malların ve fikirlerin iki ülke arasında özgürce dolaşımını sağlamakla yükümlü barış içerisindeki bir sınır geçiş kapısına yapılan bu saldırının hiçbir gerekçesi olamaz” dedi.

GÜLER’DEN ÖENMLİ AÇIKLAMA
İçişleri Bakanı Muammer Güler de patlamaya ilişkin elde edilen önemli bilgileri basın mensuplarıyla paylaştı. Güler şunları söyledi:
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki patlama ile ilgili olarak Ak Parti Grubu’na gelişi sırasında sorular üzerine bilgi verdi. Güler, şunları söyledi:
“Araç kesinlikle Suriye plakalı. Gri renkli, özel bir otomobil. Saat 14.30 sıralarında park ediyor, 14.37’de patlama meydana geliyor. Araçtan park ettikten sonra üç kişi iniş yapıyor. Biri kadın, bir erkek, arabayı park ederek Suriye tarafına geri dönüyor, diğeri Türkiye’ye giriş yapıyor. Hedef Türkiye mi, yoksa şahsa mı yönelik bu konu üzerinde çalışıyoruz. Ölü sayısı ise 14’e yükseldi.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.