“Bu olay bardağı taşıran son damla oldu”

mevlüt dudu
CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Cilvegözü Sınır Kapısı’nda yaşanan patlamayı değerlendirdi. Dudu, “Bu olay bardağı taşıran son damla olmuştur” dedi.
CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, TBMM’de, Hatay’da meydana gelen patlama ile ilgili açıklamalarda bulundu. Olayın henüz netlik kazanmadığını belirten Dudu, “İlk etapta havan topu mu yoksa canlı bomba mı olduğu konusunda bir tartışma vardı. Şu an iki aracın patlatıldığı bilgisi hemen hemen netleşmiş durumda. Yalnız istikameti konusunda bu araçların belirsizlik var” dedi.
Akçakale ve Ceylanpınar’da havan toplarının düşmesi sonucu da benzer olayların yaşandığını hatırlatan Dudu, “İnsanlarımız yaşamını yitirdiler. Ayrıca Suriye’de düşürülen uçağımızın üstü kapatıldı. Olayın nasıl olduğu netlik kazanmadı. Bu olay artık bardağı taşıran son damla olmuştur” şeklinde konuştu.
Olayın bir provokasyon olabileceğini söyleyen Dudu, şöyle devam etti: “Araçların istikameti henüz belli değil. Ayrıca Cilvegözü Sınır Kapısı’nın Suriye ayağının, Suriye yönetiminin değil muhaliflerin denetiminde olduğu da bilinen bir gerçektir. Bu konunun, bu eylemin açıklığa kavuşması, faillerinin belirlenmesi Türkiye-Suriye ilişkilerinin selameti açısından da son derece önemlidir.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.