Hatay Reyhanlı’da büyük patlama !

reyhanli
Hatay’ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki personel lojmanlarının yakınında Suriye plakalı bomba yüklü bir araçta patlama oldu. Patlamada en az 7 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı.
Cilvegözü Sınır Kapısı bölgesindeki gümrük personelinin lojmanlara çok yakın bir noktada bugün saat 15.00 sıralarında büyük bir patlama oldu.
Sınır Kapısı’nın yaklaşık 40 metre ilerisinde Türkiye sınırları içinde Suriye’ye yardım için gönderilen araçların bekletildiği alanda park halindeki Suriye plakalı olduğu tahmin edilen otomobilin olduğu yerde patlamayla birlikte çevresindeki araçlarda da yangın meydana geldi.
Suriyeli plakalı bomba yüklü aracın sınırı geçişinin hemen ardından patlatıldığı iddiası Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi tarafından da doğrulandı.
Reyhanlı Devlet Hastanesi yetkililerinin bildirdiğine göre, 7 kişi öldü, çok sayıda da yaralı var. Yaralıların hem Türk hem Suriye uyruklu olduğu öğrenildi. Yaralılardan bazılarının hayati tehlikesinin olduğu bildiriliyor.
Yetkililer, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ettiklerini söyledi.

MUHTAR: BOMBA YÜKLÜ ARAÇ PATLADI
Cilvegözü Köyü Muhtarı Mahmut İri, ”Cilvegözü Sınır kapısında bomba yüklü araç patladı. 5 kişi öldü. Bazıları ağır yaralı. 20-30 kişi mi bilemiyorum ama böyle bir bilgi aldım” dedi.

DEHŞETİ YAŞAYANLAR ANLATTI
Patlamayı yaşayanlar, ”Gördüğümüz manzara çok kötüydü. Kapının Suriye’ye açılan kapısında patlama meydana geldi. Çok ciddi bir panik havası var. Tam kapı vurulmuş durumda. Patlamanın meydana geldiği hasarı görünce ölü olduğunu düşünmek yerinde olur. Hedef kapı olarak alınmış” dedi.

Önceki İçerikBoşuna çırpınıyoruz!
Sonraki İçerikFotoğraflarla Atatürk Sergisi’ne yoğun ilgi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.