“HEDEFİMİZ HUZUR BOZUCULARIN HUZURUNU BOZMAK”

emniyet terör (6)
Amanoslarda yuvalanmaya çalışan, zaman zaman yaptığı kanlı eylemlerle ses duyurmak isteyen terör örgütüne karşı İskenderun Emniyet Müdürü ile yetiştirdiği 20 eğitmen hem kendi hem de çevre ilçe personeline anti terör eğitimi veriyor.
Terör uzmanı ve anti terör eğitmeni olan İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başer göreve geldiği günden buyana tüm personelini öncelikli olarak Terör saldırılarına karşı kişi, tesis ve bina korunması, toplumsal eylemler, silahlı, coplu, gazlı her türlü eğitim verdiklerini söyledi.

GÖVEVİMİZ HUZUR VE GÜVEN VERMEK
Son dönem terör saldırılarına maruz kalan Türkiye’deki örnekleri alarak, terör saldırı modellerini incelediklerini belirten İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başer, “Amanos dağları, İskenderun Bölgemiz terör bölgesi malum. Biz terör biriminden geliyoruz. Amanoslarda terör örgütünün yapılanma çalışmaları var. Bu yapılanmadan dolayı gerçekleştirilen eylemlerle maalesef bölge olarak ağır bedellerde ödedik. Tekrar bedeller ödememek anlamında terör saldırılarına karşı tesisler ve binalar koruma anlamında eğitimlerimiz var. Hergün sokaktayız hedefimiz suçlu, toplumun huzurunu bozan insanlar, biz de onların huzurunu bozmak için görev yapıyoruz. Toplumun huzurunu bozan kişileri engellemeye çalışıyoruz” dedi.
“Eğitimden Operasyona, Operasyondan Eğitime” sloganıyla huzur bozuculara karşı polisin daha uyanık, daha etkili olması için çalışmalar yaptıklarını vurgulayan ilçe Emniyet Müdürü Cengiz Başer, “Biz kendi personelimizin tamamını eğitimlerden geçirirken, kendi içimizde çok başarılı eğitmenler de çıkardık. İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü bölgenin ağabeyi gibi, Erzin, Dörtyol ve Belen ilçe Emniyet müdürlüklerine de bu eğitimleri görevli polislerimiz 20 şerli gruplar halinde verdi. Yetiştirdiğimiz 20 eğitmen hoca diğer ilçelerde sadece terör saldırılarına karşı bina ve tesis koruma, savunma taktikleri gibi konularda bölgeye eğitim veriyorlar. Bunlar polis memurundan rütbelisine kadar. Gruplar halinde her gün toplumsal olaylara müdahale kalkan cop kullanma ve suçlu taşıma konusunda eğitimlerimiz sürüyor. Malum bölgemiz terör bölgesi daha önce yaşanan toplumsal olaylar var bölgemizde onun için tüm personelimizi çevik eğitiminden geçiriyoruz” şeklinde konuştu.
‘Kendini koruyamayan insan kimseyi koruyamaz’ düsturu üzerinden hareket ettiklerinin altını çizen Başer “Arkadaşlarımızın sokakta başarılı bir şekilde görev yapabilmeleri içinde polis savunma taktiklerini uyguluyoruz. Bunun içerisinde suçlu taşıma, suçluyu etkisiz hale getirme teknikleri var. Sprey kullanmalar var. Bir şekilde taktiksel yaklaşımlar var. Olay yerine giden ekiplerin görev anlayışı, olay yerinde olay yerine gelen ekiplerin görevi konusunda kapsamlı eğitimi bütün personelimize verdik Yine bütün polislerimize polis meslek etiği, meslek ahlakını anlattık. Buradaki sloganımız ‘Kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyi bir başkasına yapmayınız’ Toplumun huzur ve güvenliğini bozacak polis olamaz, görevimiz huzur ve güveni vermek. Bu nedenle eğitimlerimize aralıksız devam ediyoruz” diye konuştu.
Görev yaparken eksikliklerinin, insanların çalışırken gözden kaçan şeylerin olabileceğini de ifade eden Başer şunları kaydetti: “Hatalarımız muhakkak olabilir, hatasız insan olmaz. Ama insanlar çalışırken hata yapar. Bu nedenle ben personelime hep diyorum. Yılmaz Erdoğan’ın güzel bir şiirinde dediği gibi ‘Ben senin, beni sevebilme ihtimalini sevdim’ diyor. Bende; personelin hata yapma ihtimalini sevdim. Hata yapabilir personel, eksiği olabilir. Bizler idareci olarak arkadaşlarımızı yetiştireceğiz eksikleri gidereceğiz. Hataların ikinci tekerrürde yanlışa dönüşmemesinin çalışmalarını yapıyoruz.”

Önceki İçerikAYÖP’ten CHP’ye ziyaret
Sonraki İçerikİskenderunspor 1967 tat vermiyor! 1-1
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.