Rektör Güder mağduriyetin farkında

Rektör Güder mağduriyetin farkında
Bağımsız Kamu Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Hatay İl Başkanı Metin Yılmaz, MKÜ’de çalışan 4/B sözleşmeli personellerin “Yaşanan sıkıntıları belgeler eşliğinde diyalog ile çözümü için çalışmalara başlandı” dedi.
BASK İl Temsilcisi Metin Yılmaz, “MKÜ Araştırma Hastanesi Haziran ayında ilk defa 4-B’li sağlık personeli alımı yaptı. Bu alım sırasında Maliye Bakanlığının vermiş olduğu yetki ile sağlık personeli arkadaşlarımızın maaşları düşük tutulmuştur. Fakat diğer kurumlarda aynı statüde çalışan arkadaşlarımızdan daha düşük maaş almaları 666 Sayılı KHK. ( Eşit İşe Eşit Ücret ) ile tezatlık yaşatmıştır. Ayrıca bu arkadaşlarımız bir hak mağduriyeti yaşamaktadır” dedi.
Yılmaz konuşmasının devamında; “Bu konuyu belgeleri ile MKÜ Araştırma Hst. Başhekimi, Rektör Yardımcıları ve Rektörümüze ilettik. Sayın Rektörümüz ve ekibi pozitif bir yöneticilik göstererek konu hakkında gerekli hassasiyeti göstermişlerdir. Sayın Rektörümüz İç Hizmet Denetçisine talimat vererek bir rapor hazırlatıp Maliye Bakanlığına görüş sunmuşlardır. Bu hak mağduriyetinin Rektörümüz ve yönetiminin göstermiş olduğu gayret neticesinde kısa sürede düzeltileceği inancındayız” dedi.
MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder ise; “Burada ilk defa bir sendikanın yaşanan bir sıkıntıyı diyalog yoluyla çözüme ulaştırma amacında olduğunu görüyoruz. Bu olumlu davranışın diğer STK’lara da örnek olmasını dilerim. Bizim için önemli olan ilk kural, çalışanlarımız mutlu, huzurlu ve güvenilir bir ortamda hizmet vermelerini sağlamaktır. Biz çalışan personelimize kanunların verdiği çerçevede bu ortamı sağlamak için elimizden geleni yapacağız ve bu anlamda geçtiğimiz günlerde banka promosyonu olarak tüm çalışanlarımıza eşit bir şekilde 1850 TL kişi başı promomosyon dağıtık” dedi.
Yılmaz konuşmasının sonunda; Biz Bask olarak sorunları eylemsel boyuttan ziyade diyalog yolu ile çalışan arkadaşlarımızla yönetim arsında köprü vazifesi kurmaya devam edeceğiz. Sayın Rektörümüzü sorunlar karşısında bu kadar hassas bir şekilde hakkaniyetli olarak çalışma Başlatması 4/B arkadaşlarımızın maaş ve diğer problemleri konusunda yaşadıkları hak mağduriyetleri kısa zamanda çözüme oluşturma konusunda büyük yol katedeceğine inanıyoruz ve Rektö Hüsnü Salih GÜDER’in ve ekibinin gösterdiği pozitif yöneticililiğinden dolayı takdir ediyoruz. Bu olumlu görüşmelerimiz devam edecektir” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.