İskenderun Endüstri Meslek Lisesi 15 Haziran’da bitecek!

İskenderun Endüstri Meslek Lisesi 15 Haziran’da bitecek!
İskenderun 2. Organize Sanayi Bölgesi tarafından yaptırılan olan Endüstri Meslek Lisesi’nin inşaat alanını inceleyen Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Ağustos ayında bitirilmesi planlanan okulun Haziran’ın 15’ine teslim edilmesinin sözünü aldı.
Sanayi Sitesi’nde bulunan Eski Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nin bulunduğu bölgeye yaptırılan 2. Organize Sanayi Bölgesi Endüstri Meslek Lisesi’ni yerinde inceleyen Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’e İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu ve inşaatı yapan firma yetkilileri de eşlik etti.
Vali Lekesiz, kaba inşaatı devam eden okulun inceleyerek burada Fam firması yetkilisi Osman Altuntaş’ tan bitiş tarihi ve projeleriyle ilgili geniş bilgi aldı.
Birçok yeri titizlikle denetleyen Vali Lekesiz, okulun bir an önce eğitime kazandırılması gerektiğini ve bu nedenle burada çalışmaların da ciddi bir şekilde hızlandırılması gerektiğini söyledi. 23 Ağustos 2013 tarihinde bitirilip teslim edilmesi planlanan okulun bu tarihten önce bitirilmesini isteyen vali Lekesiz, “Bu bölge sanayi bölgesi.. Özellikle Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan büyük firmalara kalifiyeli eleman gerekiyor. Bu okullar ne kadar erken eğitime başlarsa o kadar çok öğrencilerimizin iş hayatına ve istihdama başlamasını ve Türkiye de ekonomiye katkı sağlamasını hızlandırmış oluruz” diyerek okulun inşaatının çalışma şartlarının 3 vardiyaya çıkarılmasını ve 15 Haziran’da teslim edilmesini istedi.
Bunun üzerine firma yetkilisi Osman Altuntaş, ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini ancak, beton kalıplarının ve çalışma koşullarının sıkıntılarından bahsetti.
Vali Lekesiz ise, “Hatay hava ve iklim şartlarıyla gece gündüz üç vardiya çalışacak durumdadır. Sen ekiplerini fazlalaştırırsın ve gece gündüz çalışırlar. Bizlerde paralarını öderiz. Dolayısıyla okulumuz da erkenden hizmete girmiş olur” ifadelerini kullandı.
Bunun üzerine okulun içinde bulunduğumuz 2013 yılı Haziran’ın 15’inde teslim edilmesi ile ilgili sözü alarak okul inşaatından ayrıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.