“CHP’Lİ FIRAT’IN İSTİFASI, SİYASİ ŞİZOFRENİNİN DIŞA VURUMUDUR”

“CHP’Lİ FIRAT’IN İSTİFASI, SİYASİ ŞİZOFRENİNİN DIŞA VURUMUDUR”
AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in TBMM kürsüsünden yaptığı, “Türk-Kürt Eşit Değildir” açıklamasının ardından ilk kez konuştu. CHP’nin bir parti olarak kendi içinde birçok hizbi de barındırdığını ifade eden Türkoğlu, CHP’de ülke meselelerine çözüm üretmeye yönelik iradenin, keskin hizipleşmenin bir neticesi olarak ipotek altına alındığını belirttiği açıklamasında, CHP için; “CHP, yayın esnasında görüntünün sürekli kaydığı ve halkta izlenme zevkinin kırıldığı reytingi taban yapmış bir TV kanalı gibi” benzetmesinde bulundu. CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK bayraklı terörist resimleri önünde poz verdiği taziye ziyaretini, Birgül Ayman Güler’in TBMM’de yaptığı konuşması sırasında “Türk-Kürt Eşit Değildir” şeklindeki ifadesinin yanında büyük bir paradoks oluşturduğunu dile getiren Türkoğlu; “CHP’nin içinde bulunduğu durum siyasi bir şizofrenidir. Nitekim CHP’li Vekil Güler’in TBMM’de kürsüde yaptığı konuşmasının neticesinde, CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat’ın partiden istifa etmesi, bu şizofreninin dışa vurumudur” dedi.
CHP’nin dümeninin pusulasını şaşırmış bir genel başkanın elinde olmasının, Türkiye’de büyük bir muhalefet boşluğu yarattığına vurgu yapan Türkoğlu, “Her partinin kendine özgü bir ülküsü, bir ideolojisi vardır. CHP’ye ise karşılık gelen tek tanım; “ERROR” dur. Darwin’in biyolojik evrim teorisi her ne kadar bilimsel vasfını kaybetse de, siyasi evrimleşmeye örnek teşkil edebilecek bir CHP söz konusudur. Zira geçmişinde ‘Yaşasın Halkların Kardeşliği’ diyerek sol ellerini kaldıranların, ‘Türklerle Kürtler Eşit Olamaz’ anlayışına evrimleşip bu seferde ellerinin yumruk halini aldığına şahit oluyoruz” dedi.
Birgül Ayman Güler’in mecliste yaptığı açıklama sonrası CHP’nin yüzyıl daha muhalefeti garantilediğini söyleyen Türkoğlu; “Sayın Güler, bize 1930’lu yılların CHP’li Mahmut Esat Bozkurt’unu hatırlattı. Zira Bozkurt, meclis zabıtlarına geçen konuşmasında; ‘Saf Türk olmayanların bu memlekette tek hakları vardır; o da köle olma hakkıdır’ demişti” ifadelerine yer verdi. Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne Kürtlük maskesi altında kasteden zihniyet sahiplerinin, yüreği vatan aşkı ile çarpan hiçbir fert ile eşit olmayacağına vurgu yapan Türkoğlu, “Bu ülkede vatansever Kürtler, vatansever Türkler kadar eşittir” açıklamasında bulundu.
“Türkiye’de her bir ferdin ve her bir kesimin yaşam tarzı, inancı, fikir ve kültürü bizim garantimiz altındadır” sözlerine yer veren Türkoğlu, “CHP’yi birleştiremeyen bu siyasi şizofreninin ülkenin birlik ve bütünlüğüne sağlayacağı katkı, CHP’ye oy vermiş kardeşlerimizde de büyük bir tartışma alanı yaratmıştır” açıklamasında bulundu. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En Kötü Demokrasiyi Postal Seslerine Tercih Ederim” sözüne yer veren Türkoğlu; 29 Ekim’de askerlere “cumhuriyete siz sahip çıkmıyorsunuz, biz çıkmak zorunda kalıyoruz” diye seslenen CHP İl Başkanı’nın açıklamalarını hatırlatarak; “Irkçılarla solcuların, sosyal demokratlarla cuntacıların varolma savaşı verdiği bir parti, bu ülkede barışa dair nasıl bir katkısı olacak” sorgulamasında bulundu. AK Parti’nin Türkiye’deki barış ortamının ve istikrarın sigortası olduğunun altını çizen Türkoğlu, “İnsanı merkeze alan ve siyasetinin rotasını ‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’ düsturuna göre ayarlayan AK Parti, bir kesimin ya da bir kısmın değil, tüm Türkiye’nin partisi olduğunu aldığı oy oranları ile göstermekte ve hizmetin bir neticesi olarak tüm seçimlerde oyunu katlamak suretiyle halkın teveccühüne mazhar olmaktadır” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.