“Eski Adliye Sarayı İskenderun’un Simgesi Olmalı!”

“Eski Adliye Sarayı İskenderun’un Simgesi Olmalı!”
İskenderun’daki eski adliye sarayı ile ilgili bir açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, “Bu bina İskenderun’u tanıtacak bir simge haline dönüştürülmelidir” dedi.
İskenderun eski Adliye Sarayının Rehberlik Araştırma Merkezine dönüştürüleceği haberlerinin basında yer alması üzerine, konuyu TBMM’ye taşıyan Milletvekili Av. Mevlüt Dudu konuyu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e sordu. Soru önergesinde eski adliye sarayının mülkiyetinin Hazinede olduğunu belirten Av. Mevlüt Dudu, İskenderun kamuoyunun görüşlerinin dikkate alınmasını istedi.
Milletvekili Dudu; “Eski İskenderun Adliye Binası şehrin bir simgesidir. Bu nedenle İskenderun’u tanıtıcı bir amaçla değerlendirilmelidir. Tarihi ve kültürel konumu bunu gerektirmektedir. Bu nedenle Rehberlik Araştırma merkezi yanlışından bir an önce dönülmelidir. Bu konuda tarih ve kültür konusunda uzman kişilere danışılmalı, İskenderun halkının görüşleri dikkate alınmalı ve iyi bir araştırma sonucu karar verilmelidir. Maliye Bakanlığı’nın ve diğer yetkililerin bir an önce bu yanlışı durdurmaları ve gereğini yapmaları en doğru davranış olacaktır” dedi. Konuyu meclis gündemine de taşıyan CHP Milletvekili Mevlüt Dudu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergesinde şu soruları sordu; “1-Eski İskenderun Adliye Binasının Rehberlik Araştırma merkezi olması kararını değiştirmeyi düşünüyor musunuz? 2-Vatandaşların bu konudaki tepkilerini dikkate alarak daha önce aldığınız kararın değiştirilmesi konusunda neler düşünüyorsunuz? 3-Bir tarih ve kültürün yok edilmesi anlamına gelen kararınızı alırken tarihi ve kültürel kurumların görüşleri alınmış mıdır? 4-İskenderun eski adliye binası ile ilgili karar alınırken Bakanlığınızca bir araştırma yapılmış mıdır? 5-Bu binanın tarihi öneminden dolayı, İskenderun’u tanıtıcı bir amaçla değerlendirmeyi düşünüyor musunuz?”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.