İkinci gemi de İskenderun Limanı’nda yükünü boşaltıyor

İkinci gemi de İskenderun Limanı’nda yükünü boşaltıyor
Türkiye’nin NATO’dan talebi doğrultusunda Hollanda’dan gönderilen Patriotları taşıyan Cebelitarık bandıralı ‘Louise Russ’ gemisi, yük boşaltma işlemlerine büyük iskelede devam ediyor.
Patriot hava savunma sistemlerini taşıyan Louise Russ adlı 18 bin grostonluk 174 metre uzunluğundaki gemiden tahliye çalışmaları devam ediyor. Diğer yandan ise gemiden indirilen askeri araçların karayolu ile otobandan sevkleri sürüyor.
Jandarma ve polis eskortluğu eşliğinde yola çıkan askeri araçların Kahramanmaraş’a gittiği öğrenildi. Hollanda’dan yüklenen yaklaşık 160 askeri araçla içerisinde silah ve teçhizatların bulunduğu 60 konteyner gemiden indirilerek askeri araçlara ve TIR’Lara konuluyor. Almanya’dan gelen Patriot füzelerinin Kahramanmaraş’a, Hollanda’dan gelenlerin Adana’ya, ABD’den gelecek olanların ise Gaziantep’e konuşlandırılacağı bildirilmişti.
Almanya’dan gelen Patriot hava savunma sistemlerini taşıyan Danimarka bandıralı ‘Suecıa Seaways’ adlı 24 bin grostonluk gemi, dün yüklerini boşattıktan sonra İskenderun Limanı’ndan ayrılmıştı. Bu gemiden boşaltılan malzemeler askeri araç ve sivil TIR’larla Kahramanmaraş’a doğru yola çıktı. Konvoyun geçtiği güzergahta polis ve jandarma geniş güvenlik önlemleri alırken, askeri araçları kullanan Alman askerlerine Türk subaylar eşlik etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.