“ABD’nin memleketimizi Patriotlarla donatmasının nedeni nedir?

“ABD’nin memleketimizi Patriotlarla donatmasının nedeni nedir?
CHP İskenderun İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar, patriot savunma sistemleri İskenderun Limanı’nda boşaltıldığı sırada yazılı bir açıklama yaptı.
Uyar, “Türkiye’ye terörle mücadelede insansız hava uçaklarını vermemek için kırk dereden su getiren ABD’nin, Suriye- İran için memleketimizi Patriotlarla donatmasının nedeni nedir?” diye sordu.. Uyar konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Çoğulculuk önemli bir yapı ve olgudur. Esas olan memleketin bugün emperyalistlerin istilasına uğramasıdır. Bugün ABD ne deniyorsa o yapılıyor. Çok güçlü isek 15 adet Patriot füze sistemini neden istiyoruz? İsteme nedenimiz Cumhurbaşkanı Gül’ün iddia ettiği gibi ‘Kimyasal silah tehdidine karşı’ mı yoksa NATO İzmir Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Frederick in söylediği gibi ‘Türkiye’ye yapılması muhtemel hava saldırılarını engellemek ve Türkiye Cumhuriyeti halkını korumak için mi? Biz bir devleti birkaç saat içerisinde bitirebilecek güçteyiz fakat bize bir kimyasal saldırı veya bir hava saldırısı olursa korunamayacağız diyoruz. Türkiye’ye bir hava saldırısı ihtimali niçin var? Bunu bilmek istiyoruz. Bizim bilmediğimiz yeni düşmanlar mı edindik? Olay nedir? Bunların açıklanmaya ihtiyacı vardır.
Patriot füzeleriyle ilgili hükümetin ‘tetik bizde olacak’ demesine rağmen NATO Genel Sekreteri Rasmussen’in komutanın NATO’da olacağını belirtti. Şimdi buradan soruyorum, tetiği bizde olmayan füzeyle topraklarımızı nasıl koruyacağız ? Ayrıca Rasmussen füzeler konusunda maliyete Türkiye’nin de katlanacağını ifade etmiştir. Bu ne demek? İsrail’i korumak için önce Radar Üssü yapacağız. Sonra patriot alacağız. Parasını da biz ödeyeceğiz. Tek hegomonik gücün gönüllü kölesi olursanız, yapacağınız budur. Vatandaş diyor ki, Patriotlar gelmesin, öğrenciler diyor, gelmesin. Uzmanların önemli bir kısmı diyor ki, gelmesin. Patriotlar kimin için geliyor? Burası NATO toprağı mı? Burası Türkiye Cumhuriyeti toprağı.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.