MKÜ ‘dayanışma’ gücüyle büyüyor!

MKÜ ‘dayanışma’ gücüyle büyüyor!
Mustafa Kemal Üniversitesi İskenderun Kampüsü’nde düzenlenen temel atma ve açılış töreninde ‘dayanışma’ gücü hakimdi.. Protokol üyeleri törende, halkoyunları ekibiyle karşılıklı oynayıp, spor kompleksinin açılışında gol şovu yaptı..
Mustafa Kemal Üniversitesi İskenderun Kampüsü’nde düzenlenen Mühendislik Fakültesi Spor Kompleksi açılışı ile Barbaros Hayrettin Denizcilik Fakülte Binası’nın temel atma töreni renkli görüntülere sahne oldu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende konuşan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, denizcilik alanında nitelikli insan yetiştirmek amacıyla kurulan Mustafa Kemal Üniversitesi Barbaros Hayrettin Denizcilik Fakültesi temel atma ve öğrencilerin sportif olanaklarını arttırmak için yapılan Mustafa Kemal Üniversitesi İskenderun Spor Kompleksi açılış töreninde bulunmanın sevincini yaşadığını belirtti. Büyük beğeni toplayan, gemiyi andıran muhteşem proje, mimar Ufuk Tennioğlu tarafından tasarlandı.
MKÜ ‘dayanışma’ gücüyle büyüyor!
BİREYİ GELİŞTİRMEK İÇİN EĞİTİM ŞART
Konuşmasında, bilimin önemine değinen Vali Lekesiz, “Üniversiteler ülkenin, toplumun geleceğini aydınlatırlar” dedi. Yetişmiş insan gücünün önemine de vurgu yapan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, “Bireyi geliştirmek için eğitim lazım. Biz biliyoruz ki toplumu geliştirmek için bireyi iyi yetiştirmek, nitelikli hale getirmek, eğitmek lazım” diye konuştu.
Fakülteyle gençlere iş alanı oluşturulacağı için mutluluğunu dile getiren İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ise yaptığı konuşmada, “Belediye olarak her zaman üniversitemizin, gençlerimizin hizmetindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.
Vali Lekesiz, “Bina yapmakla, fabrika yapmakla toplum kalkınmaz onlar olacak onlar olmazsa olmaz ama insan gücü yetiştirmeden bunların hiçbirisinin de sürdürülebilirliği olmaz. İnsanı yetiştirmemiz lazım. Elbette bir taraftan hastanelerimizi, yollarımızı, altyapımızı, iyi bir şekilde yapacağız ama insanımızı kalifiyeli elamanları da yetiştireceğiz. Bugün burada çok önemli bir fakültemizin temelini atıyoruz. İsmi de çok güzel. Barbaros Hayrettin Paşa Denizcilik Fakültesi. Bu fakültemizde İskenderun Limanı’nın özelleştirilmesi ile gelişen büyüyen sektörden tutun lojistik merkez oluşturma çalışmamızda ortaya çıkacak yatırımdaki insan kaynağına ihtiyaçlarımızdan tutun bu eğitim yuvası insan gücünü yetiştirecek. Burada bu fakültemizin yapılmasında öncülük edip değerli katkılarını esirgemeyenlere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
MKÜ ‘dayanışma’ gücüyle büyüyor!
FAKÜLTE 14,5 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK
İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su da yaptığı konuşmasında, üniversitenin çok hızlı geliştiğini ve değiştiğini belirtti. Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüsnü Salih Güder, Mustafa Kemal Üniversitesi Barbaros Hayrettin Denizcilik Fakültesi yapımına ilişkin ilk çalışmaların İskenderun Deniz Ticaret Odası ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, İskenderun Belediyesi’nin katkısıyla ve tüm hayırseverlerin iştirakiyle başlatıldığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Güder, “Türkiye’de aralarında on üniversiteye bağlı on fakülte olma özelliğine sahip. Fakültemiz gemi şeklinde bir bina olacağından üç adet simülasyon odası, dört labratuvar, yemekhanesi, idari odaları, konferans salonları ve derslikler bulunacak. Gemi İnşa Mühendisliği, Güverte Mühendisliği, Gemi Makineleri Mühendisliği ile Sualtı Teknolojileri Mühendisliği Bölümleri yer alacağını Fakültemiz 14,5 milyon Türk lirasına mal olacaktır” diye konuştu.
MKÜ ‘dayanışma’ gücüyle büyüyor!
İSKENDERUN LOJİSTİK ÜS MERKEZİ OLACAK
İskenderun’un lojistik üs olma yolunda adım adım yürüdüğünü belirten Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü, “Mustafa Kemal Üniversitesi Barbaros Hayrettin Denizcilik Fakültesi, denizcilik ve lojistik sektöründe ihtiyaç duyulan tüm nitelikli insanları sağlayacak olan bir fakültedir” dedi.
Hatay Milletvekili Orhan Karasayar da, dünyayla rekabette, üniversitelerin çok büyük önemi olduğunu söyledi. İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak, “Denizciliği bilimsel hale getirmek bizim de görevimiz” diye konuşurken, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Şahin de, bölgemizde fakültelerin artmasının önemine değindi.
Konuşmaların ardından Mustafa Kemal Üniversitesi Barbaros Hayrettin Denizcilik Fakültesi’nin temel atma ve Mustafa Kemal Üniversitesi İskenderun Spor Kompleksi’nin açılış töreni yapıldı.
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüsnü Salih Güder, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başer, MÜSİAD Başkanı Fatih Tosyalı, MHP Hatay İl Başkanı Adnan Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Uğur Feriz, MHP İlçe Başkanı İbrahim Gül, İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, hayırsever işadamı Nuri Üysen, Müfit Tennioğlu ve çok sayıda işadamının katıldığı programda, kutlama mesajları da okundu. Törene katılan protokol üyeleri çiçekle karşılandı.

KARŞILIKLI OYNADILAR, BOL BOL GOL ATTILAR!
Spor kompleksi açılışında halı sahada Vali Lekesiz, Kaymakam Su, Belediye Başkanı Civelek, Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman, hayırsever işadamı Nuri Üysen, Bedrettin Öz, Mimar Müfit Tennioğlu’nun attığı şutlar gol oldu.. Törenin en renkli bölümü, Barbaros Hayrettin Denizcilik Fakülte Binası’nın temel atma töreni sırasında protokol üyelerinin halk oyunları gösterisinde karşılıklı oynamalarıydı. Muhteşem atmosfer davetlilerce dakikalarca alkışlandı
Halkoyunları gösterisinin yeraldığı tören programı, kokteyl ile sona erdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.