NOKSEL’DEN EĞİTİME BÜYÜK KATKI

NOKSEL’DEN EĞİTİME BÜYÜK KATKI
24 derslikli Noksel Cumhuriyet Ortaokulu’nun temeli törenle atıldı. Ahmet Yesevi Mahallesine yapılacak olan okulun temel atma törenine Vali Celalettin Cerrah, Belediye Başkanı Kadir Kara, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Noksel Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Salim Erol Akkoyunlu, Noksel Çelik Boru Sanayi A.Ş. İskenderun Fabrika Müdürü Sedat Uysal, Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, İl Genel Meclisi Başkanı Selçuk Acar, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, Osmaniye Ticaret Odası Başkanı Arif Taşkaya, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.
Sivas Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisiyle başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.
NOKSEL’DEN EĞİTİME BÜYÜK KATKI
Törenin açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç yaptı. İl Milli Eğitim Müdürü Kılıç, “Osmaniye’mizde son üç yılda Devlet millet el ele vererek 10 anaokulu, 39 anasınıfı, 31 ilköğretim okulu, 14 lise ve dengi okul olmak üzere toplamda 94 okul ve 903 derslik eğitim öğretime kazandırılmıştır. Böylece Milli Eğitim Müdürlüğümüz, ilimizde 3549 derslik ile eğitim hizmetine devam etmektedir. Bundan 3 ay önce 19 Ekim 2012 tarihinde 24 derslikli bir ilkokulun temelini attığımız Ahmet Yesevi Mahallemizde bu gün de Hayırsever sanayici Noksel Çelik Boru Sanayi tarafından 24 derslikli olarak planlanan Noksel Cumhuriyet Ortaokulunun temelini atıyoruz. Okulumuzun ilimize hayırlı olmasını diliyor, başta Sayın Valimiz olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
NOKSEL’DEN EĞİTİME BÜYÜK KATKI
“ŞİRKETİMİZ HAYIR İŞLERİ YAPARKEN EĞİTİMİ ÖN PLANDA TUTUYOR”
Törenin devamında konuşan Noksel Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Salim Erol Akkoyunlu ise Noksel Cumhuriyet Ortaokulunun temel atma töreninin, Ulu Önder Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 88. Yıldönümünde yapılmasından gurur ve mutluluk duyduğunu kaydederek, “25 yıl önce Noksel Çelik Boru Sanayi kurulduğunda, İskenderun’da 1 fabrikamız vardı. Sonra Hendek’te 2 fabrika kurduk ve daha sonra da İspanya’da 1 fabrikamızı faaliyete geçirdik. İnşallah beşinci fabrikamızı Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinde kuracağız. En büyük gururumuz ise çalışan sayımızın 1000’e ulaşmış olmasıdır.”dedi. Şirketlerinin hayır işleri yaparken eğitimi ön planda tuttuğunu da kaydeden Salim Erol Akkoyunlu, “En önemli yatırım insana yapılan yatırımdır. Hendek’te Noksel İlkokulumuz 4 yıldır eğitim vermektedir. Bugün temelini atacağımız Noksel Cumhuriyet Ortaokulumuz gelecek yıl Osmaniyeli çocuklarımıza eğitim verecektir. Burada yetişecek çocuklarımızın vatanımıza, milletimize hayırlı bireyler olmasını diliyorum. Bizlere bu imkânı veren Sayın Valimiz Celalettin Cerrah Beyefendiye ve devlet büyüklerimize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

OKUL SENEYE EĞİTİM VERMEYE BAŞLAYACAK
Son olarak konuşan Vali Celalettin Cerrah ise bugün Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 88. Yıldönümünü kutladığımızı ifade ederek, “Büyük Önder Atatürk’ü bir kez daha minnet, şükranla ve rahmet anıyorum” dedi.
Sözlerinin devamında Atatürk’ün eğitime çok önem verdiğini vurgulayan Vali Cerrah, “Atatürk “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” diyerek eğitime verdiği önemi göstermiştir. Ayrıca dinimiz de eğitime çok önem vermiş, “Oku!” emriyle bunu dile getirmiştir.”dedi. Vali Cerrah göreve başladığı günden bu yana eğitim yatırımlarına çok önem verdiğini ve ilde eğitim seferberliği başlattıklarını kaydederek, “Ekim ayı içerisinde Ahmet Yesevi Mahallemizde bulunan 24 derslikli Betong ilkokulumuzun temeli atılmıştı. Bu okulumuzun yanına bugün 24 derslikli 720 öğrenci kapasiteli Noksel Cumhuriyet Ortaokulumuzun temelini atıyoruz. Her iki okulumuz da en kısa sürede tamamlanarak 2013–2014 eğitim öğretim yılında öğrencilerimize eğitim vermeye başlayacaktır. Okullarımızın bir kısmı hayırseverlerimiz tarafından bir kısmı da devlet ödenekleri ile yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanımız Osmaniye’yi ziyaretleri sırasında yapılan eğitim yatırımlarını yerinde inceledi ve Osmaniye’nin okul konusunda en ufak bir sıkıntısı kalmayacağı ve bize bu konuda her türlü desteği vereceklerine dair söz verdi. Sayın Başbakanımıza ve Milli Eğitim Bakanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Celalettin Cerrah, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinden yer talep eden yatırımcılara, Osmaniye’nin okul ihtiyacından söz ettiklerinde, yatırımcıların okul yapabileceklerini ve hayırseverler tarafından yaptırılan okulların temellerinin bu şekilde atıldığını ifade ederek, “Eğitim seferberliğimize Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyelerimiz Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Turgut Çalışkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Hüseyin Karalar, Osmaniye Ticaret Odası Başkanı Arif Taşkaya, Sanayicilerimizden Hacı Okçu önemli katkılar sağladılar. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Cerrah sözlerinin sonunda Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 88. Yıldönümü kutlamalarına katılan Sivas Belediye Başkanı ve Sivas Halk Oyunları ekibine de teşekkür ederek, “Noksel Cumhuriyet Ortaokulumuzu yaptıran Noksel Çelik Boru Sanayi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu okulumuzdan vatanını, bayrağını, milletini seven öğrencilerin yetişmesini diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından İl Müftüsü Ramazan Çortul’un duaları eşliğinde Noksel Cumhuriyet Ortaokulunun temeli atıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.