“İnsana yapılan yatırım en iyi yatırımdır”

“İnsana yapılan yatırım en iyi yatırımdır”
Vali Celalettin Cerrah, yapımı devam etmekte olan inşaatlarda inceleme ve denetlemelerde bulundu. Beraberinde Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç ve İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç ile birlikte Kadın Konukevi, Engelliler Rehabilitasyon Merkezi, Sağlık Meslek Lisesi, Adnan Oğuz Lisesi, Betong İlkokulu, Noksel Ortaokulu ve Cevdetiye Kız Yurdu’na giden Vali Cerrah devam eden çalışmalar hakkında Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç’tan bilgi aldı. Vali Celalettin Cerrah’ın inceleme ve denetlemeleri Ahmet Yesevi Mahallesine hayırseverler tarafından yaptırılmakta olan Betong İlkokulu ve Noksel Cumhuriyet Ortaokulu’nda devam etti. İnşaatların durumu hakkında Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç’tan bilgi alan Vali Cerrah, “2012 yılının Ekim ayında 24 derslikli Betong İlkokulunun temelini attık. Okulumuz Hayırsever İşadamı Fadıl Bulut tarafından yaptırılıyor. 24 Derslikli Noksel Cumhuriyet Ortaokulumuzu ise Noksel Çelik Boru Sanayi A.Ş. yaptırıyor. Protokolü Aralık ayında imzalandı, 16 Ocak’ta temelini atacağız” dedi.
Vali Cerrah, Ahmet Yesevi Mahallesi sakinlerinin kendisine, mahallelerinde okul ihtiyacı bilgisini ilettiklerini de ifade ederek, “Bu mahallemizde 1000’e yakın öğrenci var. Bu öğrencilerimiz mahallelerinde okul olmadığı için D–400 ve Çevre Yolunu geçerek okula gitmek zorunda kalıyorlardı. Bu da onlar için önemli bir tehlike yaratıyordu. Velilerimiz bu konuyu bana ilettiklerinde hemen o bölgeye okul yapma kararı aldık. Hayırseverlerimiz de bize destek oldular. Okullarımız en kısa sürede tamamlanacak ve velilerimiz çocuklarımızı gönül rahatlığıyla okula gönderebilecekler. Hayırseverlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Celalettin Cerrah, incelemeleri sonrasında yaptığı açıklamada, “İnsana yapılan yatırım en iyi yatırımdır. Bu nedenle yatırımlarımızda ağırlık eğitim üzerine. 2012 yılında yatırımlar içinde en çok ödenek %31’lik payla eğitim sektörüne ayrıldı. Devlet ödeneklerimizin yanı sıra hayırseverlerimiz de eğitim konusunda çok önemli katkılarda bulundular. Böylece ilimiz 3 yıl içerisinde 94 okul kazanmış oldu. Amacımız çocuklarımızın modern okullarda eğitim almalarını sağlamak ve sınıflardaki öğrenci sayısını düşürerek başarıyı maksimum düzeye çıkarmak. Bu hedefimizi önemli ölçüde gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Ancak ilimizde hiçbir ilçede, köyde okul sıkıntısı kalmayana kadar okul yapımı devam edecek.”dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.