MÜSİAD büyüyor, Hatay kalkınıyor!

MÜSİAD büyüyor, Hatay kalkınıyor!
Mevcut yönetime yeni isimlerinde katıldığı genel kurulda Başkan M. Fatih Tosyalı, üyelerin tam desteğini alarak oy birliğiyle yeniden başkanlığa seçildi.
İskenderun’un gelişmesinde ve kent ekonomisinin kalkınmasında etkin rol oynayan MÜSİAD Hatay Şubesi, günden güne üye sayısını artırarak çığ gibi büyüyor. Bu güne kadar kentin her türlü sorun ve sıkıntılarına katkıda bulunan MÜSİAD Hatay Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu Otoman Palace’de yapıldı. Genel kurul öncesi MÜSİAD Hatay Şubesi’ni tanıtan sinevizyon sunumu heyecanla izlendi.
Genel kurulun açış konuşmasını yapan MÜSİAD Hatay Şube Başkanı M. Fatih Tosyalı, 11 Haziran 2007’de kuruluşunu, 04 Ocak 2008’de açılışını gerçekleştirdikleri MÜSİAD Hatay Şubesi’nin başarılarla dolu 6.yılını geride bıraktıklarını söyledi.
MÜSİAD büyüyor, Hatay kalkınıyor!
‘GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK’
Konuşmasında üyelerine şimdiye kadar ki desteklerinden ötürü teşekkür eden Başkan Fatih Tosyalı, “Şube faaliyetlerimize başlayalı 6 yıl gibi kısa bir süre olmasına rağmen tüzüğümüzde belirtilen amaç ve hizmetler doğrultusunda başarılı ve önemli birçok organizasyona, çalışmaya imza atmanın haklı gurur ve hazzını sizlerle beraber yaşamaktayız.
Buradan memnuniyetle ifade etmek isterim ki bu çalışmalarda desteklerini ve gayretlerini esirgemeyen tüm üyelerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bu manada 2012 yılı da şubemiz açısından bölgemize ve ülkemize değer kattığımız sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan başarılı birçok çalışmada bulunduğumuz önemli bir yılımız olmuştur” dedi.
MÜSİAD büyüyor, Hatay kalkınıyor!
MÜSİAD BÜYÜYOR
Konuşmasının devamında 2012 yılında yapmış oldukları faaliyet ve çalışmalardan da bahseden Tosyalı, “Yönetim kurulu ve sektör kurulları komisyon toplantılarımız belirli aralıklarla gerçekleştirilmiştir. Dost meclisi ve bilgilendirme toplantılarımız belirli aralıklarla gerçekleştirilmiştir. 20 Ekim tarihinde ulusal gazeteci Hüseyin Öztürk’ün sunumlarıyla eğitim semineri gerçekleştirilmiştir. Toplamda 47 adet mülki erkân ve STK ziyareti gerçekleştirilmiştir. Değişik tarihlerde MÜSİAD Genel Merkezi, Ankara, Kdz. Ereğli, Konya, Antalya, Malatya şubeleri ziyaret edilmiştir. Değişik zamanlarda üyelerimize ve üye adaylarımıza ziyaretlerimiz gerçekleştirilmiştir. MÜSİAD Genel merkezi programı dâhilinde yapılan başkanlar toplantılarına katılımımız sağlanmıştır. Değişik tarihlerde yapılan Genel İdare Kurulu (G.İ.K) toplantılarına katılımımız sağlanmıştır. Bu toplantılarda yer alan Bakanlara ilgili konularında hazırladığımız bölgesel raporlarımız takdim edilmiştir. MÜSİAD Genel merkez koordinasyonunda yapılan Tunus iş gezisi programına katılım sağlanmıştır. Sektör kurulu üyelerimiz tarafından çeşitli tarihlerde yurt dışı iş gezileri ve görüşmeleri yapılmıştır. Değişik tarihlerde yapılan Sektör kurulları Türkiye istişare toplantılarına katılımımız sağlanmıştır. 30 Temmuz tarihinde MÜSİAD Genel Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımlarıyla il protokolümüze ve bölge iş adamlarımıza yönelik İftar yemeği tertip edilmiş,bu iftarda 100 den fazla ihtiyaç sahibi ailelerle Ramazan ın ruhu doyasıya yaşanmıştır. Kamuoyunda oluşan gündeme ve şubemizce yapılan organizasyonlara hitaben basınla sohbet toplantıları ve bilgilendirme bültenleri düzenlenmiştir” ifadelerini kullandı.

‘HER ALANDA VARIZ’
Sosyal sorumluluk projeleri hakkında da üyeleri bilgilendiren Tosyalı, “Hatay SGK İl müdürlüğüne ihtiyaç talepleri doğrultusunda belli miktarda bilgisayar bağışı gerçekleştirilmiştir. İskenderun Kaymakamımızın önderliğinde yapılan yeşil kart sahibi ailelerin bebeklerinin ihtiyaçları olan bebek seti projesine sponsor olunmuş, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine sponsor olunmuştur. Direkt ve dolaylı olmak üzere şubemizden ve üyelerimizden 3500’ün üzerinde Ramazan erzak paketi dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Belirli kriterler doğrultusunda ihtiyaç sahibi 120 nin üzerinde üniversite öğrencisine burs yardımlarımız bu yılda devam etmiştir. MÜSİAD Gençlik kolları önderliğinde Somali de açılacak su kuyusu projesine maddi destek olunmuştur. TÜBİTAK-Hatay valiliği işbirliğinde geliştirilen ilk etapta yaklaşık 1,5 milyon tl değerinde projelendirilen Hatay il yenilik platformuna paydaş olunmuştur. İlimizde bulunan bir şehit yakınına belirttiği ihtiyacı doğrultusunda Demir bağışında bulunulmuştur. İlçemizde faaliyette bulunan İskenderun 1967 Spor Kulübü derneğine acil ihtiyaçlarını giderebilmesi amacıyla istekleri doğrultusunda belli miktarda bağışta bulunulmuştur” şeklinde konuştu.

ÜYELERE ROZET
Tosyalı açıklamalarının sonunda, “Tüm bu çalışmalar ışığında, MÜSİAD Genel merkezi yönetiminin bizlere duyduğu güvenle, şube yönetim kurulumuzun ve değerli üyelerimizin destekleri ile aynı şevk ve heyecanla faaliyetlerimizin bundan sonrada devam edeceğine inancım tamdır” dedi.
Yeni üyelerine rozet takılımının da gerçekleştirildiği Genel Kurul programı, şube üyelerinin ailelerinin de katılımıyla Ottoman Palace de çeşitli aktivitelerle samimi bir atmosferde devam etmiştir.

Önceki İçerikPatriotlar 21 Ocak’ta İskenderun’da!
Sonraki İçerikSınıf başkanları yemekte!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.