“İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ KENAN EVREN HAYRANI MI!”

“İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ KENAN EVREN HAYRANI MI!”
Türk Eğitim Sen Dörtyol Temsilciliği 12 Eylül 2012 gibi manidar bir tarihte İlçe Milli Eği-tim Müdürlüğüne başvuruda bulunarak Karakese Beldesinde bulunan Kenan Evren İlkokulunun adının “Muhtar İbrahim Bülbül” olarak değiştirilmesini talep etmiş ve “12 Eylül’ün İzleri Silinsin” diye bir kampanya başlatmıştı. Türk Eğitim Sen Dörtyol Temsilcilik Başkanı Fatih Saygılı ve Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Sekreteri Yaşar Gürakan o tarihten sonra yaşanan gelişmeler ile ilgili olarak ortak bir basın açıklaması yaparak; “Kamuoyunun bildiği, basınımızın da yakından takip ettiği üzere 12 Eylül 2012 tarihinde Türk Eğitim Sen Dörtyol Temsilciliği olarak “12 Eylül’ün İzleri Silinsin” diyerek ilçemiz Dörtyol’da bulunan Karakese Kenan Evren İlkokulunun adının değiştirilmesi ve Muhtar İbrahim Bülbül adının verilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze müracaat etmiştik. Konuyu İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Osman Şimşek’e ilettiğimizde bize ‘’Bu konularla uğraşmak ucuz kahramanlıktır. Kenan Evren bu ülkeye yıllarca hizmet etmiş değerli bir şahsiyettir. Bu isimlerle oynamak iyi bir şey değildir’’ değerlendirmesinde bulunmuştu.
Sayın İl Müdürümüz Osman Şimşek Başkanlığında toplanan İl Milli Eğitim Komisyonunun 16.11.2012 tarih ve 25 Nolu kararı ile Kenan Evren İlkokulunun adının değiştirilmesi isteğimiz reddedilmiştir. Kararın gerekçesinde okula adını verilmesini istediğimiz rahmetli Muhtar İbrahim Bülbül’ün okulun yapımında ‘Ayni ve nakdi net bir yardımının bulunduğunun tespit edilemediği’’ bildirilmektedir. Şimdi biz de Türk Eğitim Sen olarak Basın ve Kamuoyu aracılığı ile İl Müdürümüze şunları soruyoruz?
1- Bu kararın alınmasında, görüşmemizde belirttiğiniz Kenan Evren ile ilgili olumlu duygularınız rol oynamış mıdır?
2- Rahmetli İbrahim Bülbül hakkında mahallinde yeterli araştırma yapılmış mıdır? Belediye yetkililerine meclis üyelerine Muhtarlık Azalarına sorulmuş mudur?
3- Bu kararın alınmasındaki asıl amaç Kenan Evren isminin değişmemesi midir yoksa daha uygun bir ismin konulması mıdır?
Yine Basın Ve Kamuoyu aracılığı ile İl Milli Eğitim Komisyonuna aşağıdaki isimleri teklif ediyoruz.
Kenan Evren İlkokulunun adı ;
1- Başbakanımızın da mektubunu okuyup ağladığı 12 Eylül mağdurlarından Mustafa Pehlivanoğlu olarak değiştirilsin.
2- 19 Aralık 1918 de ülkemizi işgal eden işgal kuvvetlerine karşı İlk Kurşunu sıkan Kara Mehmet Çavuş olarak değiştirilsin.
3- Milli Eğitim bakanımız Ömer Dinçer adı verilerek değiştirilsin.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.