Trafik Kural İhlali yapanlar polisin takibinde..

Trafik Kural İhlali yapanlar polisin takibinde..
İskenderun İlçe Emniyet müdürlüğü kendi personeline geniş kapsamlı seminer verdi. Belediye Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen seminere çok sayıda polis personel katıldı. İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge doğrultusunda İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Kolluk Güçlerine yönelik İskenderun Belediye Kültür Sarayı’nda “Trafik Kural İhlali Tespit Tutanağı Düzenleme Yetkisi” eğitim semineri verildi.
Eğitim seminerine katılan personel, 4. Sınıf İlçe Emniyet Müdürü Erdal Ağralı ve Trafik Büro Amiri Murat Kütük tarafından bilgilendirildi.
Seminerin üç gün boyunca devam edeceğini belirten Erdal Ağralı, “Eğitim seminerimizde,
kazaların asgari seviyeye indirilmesi, sürücülerin trafik kurallarına uymalarının sağlanması, uymayanlara ise cezai müeyyide uygulanması amacıyla böyle bir seminer düzenledik. Seminerimiz üç gün boyunca devam etti. 1 Ocak’tan itibaren trafik ekiplerimiz ve resmi araçlarla görev yapan personelimiz de ‘Trafik Kural İhlali’ yapan araçlara, araç durdurulmadan ‘Trafik Kural İhlali Tespit Tutanağı’ düzenleyebilecek. Bunun yanısıra Trafik ekipleri dışında sokakta görev yapan diğer polis ekiplerine de karşılaştıkları trafik kural ihlallerine ilişkin olarak trafik tespit tutanağı düzenleme yetkisi ve görevi verildi. Bu kapsamda asayiş başta olmak üzere bütün birimlerdeki polislere ‘Trafik Kurul İhlali Tespit Tutanağı Düzenleme Yetkisi’ eğitim semineri veriyoruz. Seminerimiz sonunda valilik tarafından hazırlanacak sertifikalar da seminere katılan birimlerimize verilecek” diye konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.