MİLLETVEKİLİ TÜRKOĞLU TOSYALI HOLDİNG’İ ZİYARET ETTİ..

MİLLETVEKİLİ TÜRKOĞLU TOSYALI HOLDİNG’İ ZİYARET ETTİ..
Hatay’da iş dünyasının nabzını tutan AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Tosyalı Holding’e gerçekleştirdiği ziyarette, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) Hatay Şube Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı ile bir araya geldi.
Türkoğlu’nun Mehmet Fatih Tosyalı’yı makamında gerçekleştirdiği ziyarete; AK Parti Hatay İl 2. Başkanı Bilgehan Aksoy ve AK Parti Dörtyol İlçe Başkanı Av. Abdullah Arıcan da eşlik ettiler. Türk Ekonomisinin Genel Seyri, Yatırımlar, İstihdam ve Yeni Anayasa gibi pek çok konu başlıklarının görüşüldüğü ziyarette; Türkoğlu, “AMANOSLAR’ın ÇILGIN TÜNEL PROJESİ” hakkında gelinen son durumu değerlendirdi.
Kamuoyunda fikir babası Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu olarak bilinen ve Amanoslar üzerinden geçen “Dörtyol-Hassa Bağlantı Yolu” ile ilgili projenin, 2013’ün Ocak ayında ihaleye sunulacağının bilgisini veren Türkoğlu; “30 km’lik yolun, 10 km’si tünellerden oluşacaktır. Ortalama 17 tünel, 5 viyadük ve 2 köprü olarak tasarlanan ve maliyeti yaklaşık 700 milyon TL tutarında olan bu proje, Türkiye’deki sayılı mega projeler arasındadır” dedi.
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı da, bütün iş dünyasının büyük bir heyecanla beklediği Çılgın Proje’nin gerçekleşmesi ile bölgede ticaret hacminde büyük bir artış olacağını, Hassa’daki yüzlerce dönümlük geniş hazine arazileri üzerine kurulacak büyük Organize Sanayi Bölgeleri ile de bölgede işsizliğin sıfırlanacağını belirtti.
Amanos Dağları’ndan Dörtyol ve Hassa’yı birbirine bağlayan Tünel Projesi ile ilin iki yakası arasında geçişin kolaylaştırılacağını söyleyen AK Parti Dörtyol İlçe Başkanı Av. Abdullah Arıcan; “Eğer İstanbul’un Kanal İstanbul gibi çılgın bir projesi varsa; Hatay’ında Amanos Tüneli gibi çılgın bir projesi vardır. Bu proje hayata geçtiğinde, hem ilin doğusu yatırıma açılacak hem de komşu illerden gelen ihraç malları çok kısa bir mesafede İskenderun Limanı’na ulaşacak” dedi.
Türk ekonomisinin 10 yılda güven ve istikrarın adresi olduğuna vurgu yapan AK Parti Hatay İl İkinci Başkanı Bilgehan Aksoy da, 10 yıl önce 230 milyar dolar olan milli gelirin, 10 yıl sonra yaklaşık 800 milyar dolar seviyesine ulaşmasını, AK Parti’nin ulaşımdan, imara kadar her alanda yatırımların önünü açması ile gerçekleştiğini vurguladı. “Yol medeniyettir” diyen Aksoy; “Dörtyol-Hassa Tünel Projesi’nin Türk ekonomisine sağlayacağı %15 dolaylarındaki girdi, aynı zamanda bölgenin sosyo-kültürel yapısında da ciddi bir dönüşüm ve değişimi beraberinde getirecektir” dedi.
Merkez Bankası rezervlerinin 120 milyar dolar ve ihracat rakamlarının da 150 milyar dolar olduğunu anımsatan Milletvekili Türkoğlu; “Küresel krizin derin sarsıntılarının yaşandığı Avrupa ile demokratikleşme sürecinin faturasını ağır bedellerle ödeyen Ortadoğu’nun kavşağında Türkiye, istikrarın ve güvenin adresi olarak ekonomik büyümesi ile istihdamı sürdürmektedir. Nitekim Avrupa’da hala küresel krizin artçıları sürerken, sermaye sahiplerinin dünyada uygun liman arayışları daha da artmış olup, Türkiye yatırım için bulunmaz fırsatlar ülkesi haline gelmiştir. Türkiye, son 10 yıldaki iktisadi kalkınmasını ağırlıklı olarak özel sektör marifetiyle sağladı. Bu gün Türkiye’de yatırımların yüzde 80’ini özel sektör gerçekleştirmektedir. Eğer güven ve istikrar varsa, özel sektör ekonomimizi büyütür. İstikrar ve güven Türk ekonomisinin dinamizmidir” dedi.
2023 hedefleri doğrultusunda Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girebilmesi için tıkanan sistemin yeni anayasa ile reforme edilmesi gerektiğine vurgu yapan Tosyalı, yeni anayasa olmadan çıkarılan her kanunun mevcut anayasaya aykırı olduğu sürece ekonomide de bu durumun olumsuz etkilerinin hissedileceğini belirtti. Tosyalı Holding’in yatırımları hakkında da bilgi veren Mehmet Fatih Tosyalı; “Doğu Akdeniz’in en önemli limanlarından birini Erzin’e kuruyoruz. Hem kendi ürettiğimiz malların uluslar arası pazarlara nakli hem de bölgenin uluslar arası ticarete açılımını sağlayacak limanımız sayesinde çok sayıda işsizimize de istihdam kapısı yaratacağız” dedi.

Önceki İçerik“ODTÜ’yü bırakın, Amik Ovası’na bakın!”
Sonraki İçerik“İskenderunspor tesislerini birlikte yapalım”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.