Sanatçı Edip Akbayram konser verdi

Festivalin 3. günü çeşitli etkinliklerle kutlandı

30.Uluslararası İskenderun Turizm ve Kültür Festivali sürüyor. 3 Temmuz Salı günü düzenlenen festival etkinlikleri kapsamında, sanatçı Edip Akbayram konser verdi.
Festival konserini, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Başkan Yardımcıları birlikte izledi.
Sanatçı Edip Akbayram konser verdi
Sanatçı Edip Akbayram’a Antakyalı ressam fırçasız, el ve tırnakla yaptığı resmini hediye etti.
Sanatçının şarkılarına alandaki vatandaşlar da eşlik etti ve halay çekerek, eğlendi.
Bağlama ustası Yolcu ve Edip Akbayram’ın kızı Türkü Akbayram da festivalde şarkı söyledi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek yaptığı konuşmasında, Türk askerinin İskenderun’a girmesinin 74. yıldönümünü kutladığımızı belirterek, “Özgürce, modern ve çağdaş bir yaşamı, bugün burada olduğu gibi sanatsal kültürel etkinliklerle dolu, festivaller düzenlemeyi, Türkiye’nin en iyi sanatçılarıyla müzisyenlerinin katıldığı elele, gönül gönüle, kardeşçe festival konserlerinde coşkuyla eğlenmeyi elbette Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun arkadaşlarına borçluyuz. Özgürce ve kardeşçe hep birlikte kutlayacağımız daha nice festivallere. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum. Sağolun, varolun” dedi.
30.Uluslararası İskenderun Turizm ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen konsere katılan sanatçılara çiçekle teşekkür eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “İskenderun, dostluğun, kardeşliğin, hoşgörünün yaşandığı bir kent. Bu güzel kente, İskenderunumuza layık olmaya çalışıyoruz. Her şey İskenderun için” diye konuştu.
Festival konserinde, sanatçı Edip Akbayram’dan önce, sahne alan İskenderunlu sanatçı Habib Project, şarkılarını alandakiler için seslendirdi.


Sanatçı Habib’e, Festival Yürütme Kurulu üyesi Mesut Yüksekbaş, çiçekle teşekkür etti.
İskenderun’da konserde halkla buluşmada öncülük eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e teşekkür eden sanatçılar, alandaki halkı coşturdu.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, festival alanındaki halka, çiçek attı.
Konserde sahnede dev ekrandan şarkıların sözlerine uygun görüntüler, sanatçının ve konsere katılan halkın görüntüleri ile Belediyemizin logosu ve bayrağımızın görüntüsü yansıtıldı.

Sergiler gezildi
30.Uluslararası İskenderun Turizm ve Kültür Festivali kapsamında, 1 Nolu Belediye Sosyal Tesis’te açılan sergiler geziliyor.
1 Temmuz’da açılan Turhan Selçuk karikatürleri, Muhittin Köroğlu karma karikatür sergisi, karma resim sergisi, Selahattin Deniz heykel ve seramik sergisi, İskenderun Amatör Fotoğrafçılar Topluluğu karma fotoğraf sergisi 5 Temmuz tarihleri 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Spor etkinlikleri yoğun ilgi görüyor
İskenderun Belediyesi’nin festival kapsamında düzenlediği sportif etkinlikler sürüyor.
Kapalıspor Salonu’nda masa tenisi turnuvası, sahil spor kompleksinde Tekerlekli Sandalye Basketbol, Belediye Kapalıspor Salonu’nda futsal (salon futbolu), yüzme yarışları düzenlendi.
Tek pota basketbol, bocce, plaj voleybolu, halı saha futbol turnuvası, kord tenisi turnuvası sürüyor.

Festival eğlendiriyor
30.Uluslararası İskenderun Turizm ve Kültür Festivali kapsamında çocuk etkinlikleri ve yerel halkoyunları gösterileri de düzenlendi.
2 Nolu Belediye Sosyal Tesis’te, İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Türk Sanat Müziği konserinin ardından sanatçı Celal Abacı da Türk Sanat müziği konseri verdi.

Önceki İçerikUYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
Sonraki İçerikHatay’dan ayrılmıyoruz sadece makamımızı değiştiriyoruz
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.