Kick Boks’da gururumuz oldular

Kick Boks’da gururumuz oldular
21-23 Aralık tarihleri arasında Aksaray’da düzenlenen Türkiye minikler ve yıldızlar Ferdi Kick Boks Şampiyonası’nda Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü elde eden sporcu öğrenciler Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’i ziyaret etti.
Türkiye Kick Boks Federasyonu tarafından düzenlenen, yaklaşık 1250 sporcunun katıldığı Türkiye minikler ve yıldızlar Ferdi Kick Boks Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi olan Hatice Şimşek ve Türkiye üçüncüsü olan Doğuş Akıncı, başarının mutluluğunu Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’le paylaştı. Ziyarete, sporcu öğrenciler madalya ve başarı belgeleriyle geldi. Makamda gerçekleşen ziyarette 16 yaşındaki sporcu öğrencilere, antrenör Serdar Keskin, Raks Spor Kulübü idarecisi ve Hatice Şimşek’in annesi Hülya Şimşek, Doğuş Akıncı’nın annesi Belgin Akıncı da eşlik etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, sporcuları kutlayarak, başarılarının devamını diledi. Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, 1250 sporcunun katıldığı şampiyonada, ilk dört sıraya girmenin önemli olduğunu belirtti.
Her sporun insanın belirli bölgesine katkı sağladığını ve sportmen bir anlayış kazandırdığını vurgulayan İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Sporla yakından ilgili olan derslerinde de başarılı oluyor. Kick boks, savunma amaçlı olduğu için insanın kendine olan özgüvenini artırıyor. Hayatta özgüven çok önemli. Özgüveni olan insan işinde de başarılı olur. Daha doğru kararlar verir. Sportmence düşünmeyi sağlar. Hayatta kazanmakta, kaybetmekte var. Her işte mutlaka kazanacaksınız diye bir şey yok. Zaman zaman kaybedeceksiniz ama sportmen anlayış kaybettiğinde tekrar çalışıp kazanmayı öğretir. Sportmen olmayan düşüncedeki insan kaybedince yıkılır. Ama sportmen yıkılmaz. Spor size böyle bir artı değer de katıyor” diye konuştu. Sporcuların antrenörüne, kulüp idarecisine ve ailesine öğrenci sporculara destek ve katkılarından dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Aile desteği şart” dedi.
Ziyarette, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e, kick boks ile ilgili bilgi veren antrenör Serdar Keskin, savunma amaçlı olan kick boksun beş kademeden oluştuğunu söyledi. Türkiye Minikler ve Yıldızlar Ferdi Kick Boks Şampiyonası’na İskenderun’dan 9 sporcunun katıldığını, diğer öğrenci sporcuların yarı finalde elendiğini anlatan antrenör Serdar Keskin, “Türkiye Minikler ve Yıldızlar Ferdi Kick Boks Şampiyonası’na 1250 öğrenci katıldı. Nardüzü Kız Meslek Lisesi 2. Sınıf öğrencisi Hatice Şimşek Türkiye 2., İskenderun Endüstri Meslek Lisesi 2. Sınıf öğrencisi Doğuş Akıncı da Türkiye 3. Oldu. Bu ilk yarışmamızdı. Çok mutluyuz” dedi.
Antrenör Serdar Keskin, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e, boks eldiveni hediye etti. Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, boks eldivenini takarak, öğrenci sporcular Hatice Şimşek, Doğuş Akıncı ve antrenör Serdar Keskin’le günün anısına fotoğraf çekildi. Başarılı sporcu öğrencileri kutlayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, eşofman takımı hediye etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.