“Hâkimiyetin tek kaynağı bilgidir”

“Hâkimiyetin tek kaynağı bilgidir”
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, “Bilgiye sahip olanlar, bu bilgiyi doğru yönde kullananlar ve bilginin ürettiği güç ile çevresine hükmedenler dünyanın geleceğini belirliyorlar” dedi.
Ergin, Reyhanlı’da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Hataylı merhum yazar ve çevirmen Cemil Meriç adına yaptırılan 16 derslikli Cemil Meriç Anadolu Lisesi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, geçmişte sahip olunan değerleri anmak, anlamak, yaşamak ve yaşatmak, yeni değerleri birikimlerin üzerine koyarak geleceği inşa etmek adına kaybedilen değerleri tekrar kazanmanın geleceği inşa etme noktasında çok önemli olduğunu düşündüğünü belirtti.
Bu vatanın gelecekte emniyet içerisinde bir yolculuğa tabi olması için geçmişte sahip olduğu değerlere, o değerlerin ortaya koyduğu fikirlere sahip çıkmanın, yeni yetişecek gençlere bu istikameti vermenin hayati derecede önemli olduğunu ifade eden Bakan Ergin, şöyle devam etti:
“Bu coğrafyada doğmuş, bu topraklarda nefes almış, su içmiş, bu coğrafyanın iklimini yaşamış ve büyük eserler, idealler bırakarak aramızdan ayrılmış bir büyük insanı anmak, onun adını bir eğitim kurumunda yaşatarak yeni gençlerin önüne bir örnek insan koyarak işlenen yeni Cemil Meriç’ler yetiştirebilmek ümidi ile bir çalışmayı başlatmak üzere buradayız. Bugün dünya üzerinde hakimiyetin, gücün kaynağı ne petroldür, ne yer altı zenginlikleridir, ne nüfusun çokluğudur. Bilgiye sahip olanlar, bu bilgiyi doğru yönde kullananlar ve bilginin ürettiği güç ile çevresine hükmedenler dünyanın geleceğini belirliyorlar. Bu açıdan büyük bir medeniyet mirası üzerinde bulunan bu topraklar ve büyük bir tarihe sahip olan bu millet, maalesef o tarihin getirdiği birikimleri yeni nesillere aktarmakta aynı ölçüde başarılı olamadı.” Ergin, Cemil Meriç’in kızı Ümit Meriç’in babasının izinden giderek, ondan aldığı değerlerin üzerine yeni düşünceler ilave ederek yeni nesillere armağan etmenin çabasını verdiğini vurguladı. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de gelinen noktada istikbal mücadelesinin eğitimle verildiğini belirtti. Hayırseverlerin destek verdiği her bir derslik ve okulun daha güçlü, müreffeh, mutlu bir istikbale, geleceğe, ülkenin gücüne yapılan katkı olduğunu vurgulayan Lekesiz, “Milli tarihimizin temelinde, geçmişimizdeki örnek başarılarımızda olduğu gibi bugün de gelişmiş ülkelerin gelişmişliklerine baktığımızda ana sebep olarak eğitime verdikleri önemi görürüz” dedi.
Konuşmaların ardından Bakan Ergin, Vali Lekesiz, AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, Prof. Dr. Ümit Meriç, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ve diğer davetliler tarafından okulun açılış kurdelesi kesildi.

Önceki İçerikSağanak yağmur ovayı felç etti
Sonraki İçerik“Sınır güvenliği ile ilgili iddialar gerçeği yansıtmamaktadır”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.