Muhasebeciler teşvik uygulamaları konusunda bilgilendirildi

Muhasebeciler teşvik uygulamaları konusunda bilgilendirildi
İŞKUR’un hem çalışan, hem çalıştıran yönünde Devlet katkılarıyla yapmış olduğu teşvik uygulamaları düzenlenen toplantıyla masaya yatırıldı.
İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda düzenlenen toplantıda konu çok yönlü olarak katılımcılara aktarıldı. Toplantıda ayrıca İŞKUR’un meslek mensuplarına teşvikli personel sağlama konusunda da detaylı bilgiler verildi.
Toplantıda konuşan İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Alaattin Özbülbül, bu tür toplantıların önemine dikkati çekti. Geride bırakacağımız 2012 yılının çokta iyi bir şekilde geçmediğinin altını çizen Özbülbül, İŞKUR yetkililerine bilgilendirmelerinden dolayı teşekkür etti.
Özbülbül’ün ardından İŞ ve Meslek Danışmanı İbrahim Bağırsakçı, teşvik uygulamaları ile ilgili slayt eşliğinde sunum yaptı. Teşvikten yararlanma şartlarının işçilerin işe alındıkları tarihten itibaren geriye doğru 6 ay olduğunu açıklayan Bağırsakçı, teşvik sürelerini de önemle belirterek, “18-24 yaş arasındaki erkekler ile kadınlardan MYK belgesine sahip olup belgelerde belirtilen meslek ya da alanlarda işe alınanlar için 54 ay, mesleki ve teknik eğitimi tamamlayanlar veya İŞKUR’un düzenlediği kursları bitirip belgelerde belirtilen meslek ya da işe alınanlar için 42 ay, hiçbir belge veya niteliği sahip olmayanlar için 30 aydır. İŞKUR’a kayıtlı olmayanların çalıştırılması halinde belirtilen sürelerden 6 ay düşülecektir” dedi. Bağırsakçı, teşviklerin 2016 yılına kadar devam edeceğini ifade etti.

Önceki İçerikKİSİAD mesleki eğitimlerle gençlere iş imkanı sağlıyor
Sonraki İçerikSuriye plakalı araçta cinsel uyarıcı hap yakalandı
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.