EMNİYET KEMERİ TAKANA PORTAKAL!

EMNİYET KEMERİ TAKANA PORTAKAL!
19 Aralık Milli Mücadele’de İlk Kurşunun atılışının 94. yıl dönümü kutlamaları ve İlk Kurşun 1. Uluslararası Dörtyol Kültür, Sanat ve Turunçgil Festivali kapsamında dün İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği, Dörtyol Bölge Trafik Denetleme Büro Amirliği, Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağlı Anaokulları öğrencileri E- 91 karayolu üzerinde trafik uygulaması yaparak araç kullanırken emniyet kemeri takan sürücülere narenciye hediye ederken ilçemizde başlayacak olan festivale de taşıt sürücülerin ve yolcularını davet ettiler.
E-91 karayolu üzerinde Adana istikametinden gelerek İskenderun istikametine gitmekte olan seyir halindeki araçlara yönelik olarak yapılan uygulamada özellikle bölgeye ait olmayan plakalı araçlar durduruldu.
Araç sürücüleri Trafik Görevlilerinin kendilerini durdurmalarından ilk anda telaşa kapılırken ellerinde narenciyelerle polis kıyafetli minikleri karşılarında gördüklerinde ise büyük şaşkınlık yaşadılar. Minikler araç sürücülerinden emniyet kemeri takanlara narenciye vererek ilçemizde yapılacak festivale aileleriyle birlikte katılmalarını istediler.
Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birlik Başkanı Zir. Yük. Müh. Mevlüt Coşkun’da yapılan etkinlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Amacımız en temelde sürücülerimizde ve çocuklarımızda trafik kurallarına karşı bir bilinç oluşturmak. Aynı zamanda bölgemizin en önemli tarım geliri olan narenciyeyi tanıtmak ve düzenlediğimiz festival hakkında halkımızı bilgilendirmek. Bu gün burada Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de destek ve katkılarıyla böyle bir uygulama yaptık. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.