“Mutlu olmak için insan kendi değerini bilmeli”

“Mutlu olmak için insan kendi değerini bilmeli”
Kişisel Gelişim Uzmanı Emekli Binbaşı Asım Yekeler, mutlu yaşamda en önemli etkenlerden birinin kendi değerinin bilinmesi olduğunu söyledi.
İskenderun Belediye Kültür Sarayı’nda düzenlenen ‘Mutluluğun Yolları’ konulu konferansa katılan Kişisel Gelişim Uzmanı Asım Yekeler, “Mutlu yaşamamızda, kendimizin değerini bilmemiz çok önemlidir. Bu kadar kıymetli olan biz, kendimizi de sevmeliyiz. Kendisini sevmeyenin başkasını sevmesi, kendisi mutlu olmayanın, başkalarını mutlu etmesi, kendisini değerli bulmayanın başkasına değer vermesi beklenemez” dedi.
Mutlu olmanın yolunun Allah’ı sevmekten başladığını vurgulayan Yekeler, şunları söyledi:
“Biz, yani kendimiz çok değerliyiz, çok önemliyiz. Dünyada tekiz, bir eşimiz, benzerimiz yok. Öldüğümüzde bize her yönüyle benzeyecek başka biri daha gelmeyecek. Yaşadığımız sürece, dünyada belki görüntü olarak benzerlerimiz olabilir fakat her yönüyle bir eşimize, benzerimize rastlanmayacak. Ailemiz, çevremiz, milletimiz ve bütün dünya için çok önemliyiz. Yaradan’ın o harika ilminin harmanında şekillenmiş; kokusu, rengi, şekli farklı olan dünyada tek marka çiçeğiz. Bugüne kadar milyonlarca insan doğdu, öldü ve hepsi de birbirinden farklıydı. Bu nasıl muhteşem bir ilimdir? Sırf insanın bu benzersiz yaratılışı bile Allah’ın varlığına muhteşem bir delildir. Ey insan, kendi kıymetini bil. Dünyada tek olduğunu, eşinin benzerinin bulunmadığını ve böylesine büyük bir ilim sahibi Yaradan’ın seni yarattığını bil. Ona göre davran.”
Yapılacakları kendimiz istediğimiz için yapılması gerektiğinin altını çizen Yekeler, “Başkaları istediği için değil. İşte o zaman gönlümüze bir mabet gibi davranmış, hayatımıza gün değil, günümüze hayat eklemiş, mutlu yaşama adına önemli bir adım atmış oluruz” ifadelerini kullandı.
Program sonunda İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Asım Yekeler’e plaket takdim etti. Konferansa Kaymakam Ali İhsan Su, eşi Zeliha Su, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, şube müdürleri Yaşar Düzen, Mustafa Kocacık, okul müdürleri ve davetliler katıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.