Kılıç Ali Paşa İlköğretim Okulu’nda eğitim aksıyor!

Kılıç Ali Paşa İlköğretim Okulu’nda eğitim aksıyor!
İskenderun Kılıç Ali Paşa İlköğretim Okulu’nda öğretmen sorunu öğrencilerin okula gitmesini engelliyor. Kılıç Ali Paşa ilköğretim okulu 4- F sınıfı öğrencileri ve velileri öğretmenlerin sık sık değiştirilmesinden dolayı oldukça dertli.
Eğitimin kurumunda yaşanan bu sorunun çözülmemesi velilerin tepkisini çekerken çocuklar da okula gitmiyor. İddialara göre; İskenderun Kılıç Ali Paşa İlköğretim Okulu’nda kadrolu olmasına rağmen devamlı rapor alan öğretmenin yerine ücretli olarak başka bir öğretmenin eğitim vermesinin eğitimin aksamasına neden olduğu söyleniyor.
Yaklaşık dört yıldır bu sorunu çektiklerini dile getiren aileler dün sıkıntılarını yetkililerin duyması maksadıyla kamuoyuyla paylaştılar. Aileler “Artık okula çocuklarımızı göndermiyoruz. Bizleri eğitimci olan insanlar devamlı kandırıyor. Verdikleri sözlere rağmen kimse sözünü tutmuyor. Milli Eğitim Müdürü’ne kadar çıktık. Bize ‘O istediğiniz öğretmeni vereceğim’ dedi ama kimse ilgilenmedi. Çocuklarımız 4.sınıfa gitmesine rağmen sanki 2. sınıftaymış gibi eğitim alıyorlar. Şu anda bu okulda sınıfın kadrolu öğretmeni Duygu Seval İnce, sık sık rapor aldığı için okula yerine bir başka öğretmen gönderiliyor. Daha sonra tekrar geliyor ve sorunlar hiç bitmiyor. Bizim çocuklarımıza en iyi eğitimi Sevgi Petek adlı öğretmen verdi. Bizler onu istiyoruz” diye tepkilerini dile getirdiler.
Sabahın erken saatlerinden itibaren okul önlerinde yer alan aileler ve çocuklar burada sıkıntılarını anlatarak hep bir ağızdan, “Artık insan gibi eğitim almak istiyoruz” şeklinde seslerini duyurmaya çalıştılar.
Öğrenci velileri ise çocuklarını deneme tahtası yapmayacaklarını ve insanca hakları olan eğitimi almak istediklerini belirttiler.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.