“Engelsiz Üniversite projemizi tamamlamak üzereyiz”

“Engelsiz Üniversite projemizi tamamlamak üzereyiz”
Bağımsız Kamu Sendikaları Konfederasyonu (BASK) İl Temsilciliği Mustafa Kemal Üniversitesi’nin 20. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder’i ziyaret etti.
BASK İl Temsilcisi Metin Yılmaz, “Mustafa Kemal Üniversitesi kurulduğu günden bu yana her yeni rektörümüz bir tuğla koyarak bugün 3 enstitü, 14 fakülte, 6 yüksekokul, 18 melek yüksekokulu, 17 araştırma merkezi, 1 konservatuar ve 33.500 öğrencisi ile bu ilim ve bilim yuvasını ilimize kazandırmıştır” dedi.
Yılmaz konuşmasının devamında, “Önceki yıllarda basit vakalar için dahi Adana, G.antep , Ankara gibi illerde büyük sıkıntılar yaşayarak şifa ararken, MKÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi sayesinde ilimizde halkımız artık şifayı ayaklarının uçunda bulmaya başlamıştır. Son zamanlarda komşu ülkemizde yaşanan olaylardan dolayı ilimize büyük bir görev düşmüş hastanemiz sayesinde bu görevi büyük bir özveri ile altından kalkmıştır” dedi.
Rektör Güder; “Bask Sendikasının 20. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle yaptığı ziyaretten çok memnun olduk. Üniversitenin gelişmesi için her zaman kurumlar ve STK’lar ile işbirliği içinde hareket ediyoruz. Göreve geldiğimizde 24.000 olan öğrenci sayısı geçen 2yıl zarfında 33.480 olmuştur. Biz büyürken gerek öğrencilerimizin gerekse de çalışan arkadaşlarımızın güvenliği, eğitim kalitesi ve çalışma şartları en yüksek seviyede tutabilmenin gayreti içindeyiz. Bu anlamda engelli vatandaşlarımız için başlattığımız ülkemizde bir ilk olan Engelsiz Üniversite projemizi tamamlamak üzereyiz. Üniversitemiz içinde engelli vatandaşlarımıza özel kaldırımlardan hastanemiz ve tıp fakültemizde özel asansörlere varan bir çok hizmetleri aktif hale getirmiş bulunmaktayız. Bu yıl içerisinde yapılacak olan özel trafik ışıkları ile üniversitemiz tamamıyla engelsiz alan haline gelmiş olacaktır” dedi.
Rektör Güder konuşmasının devamında; “Komşumuzda yaşana olaylardan dolayı üzüntü duyuyoruz. Arkadaşlarımız ırk, din, renk ayrımı yapmadan büyük bir özveri göstererek mağdur olan Suriye vatandaşlarına hizmet vermektedir. Bu hizmeti veren arkadaşlarımızın m mağdur olmaması içinde azami derece hassasiyet göstermekteyiz. Temennimiz bir an önce bu karmaşa ortamının bitip huzur ve mutluluğa kavuşmalarıdır” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.