İskenderun’un ‘Muhasebe’sini yaptılar

İskenderun’un ‘Muhasebe’sini yaptılar
İskenderun Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası yönetimi Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek yönetime hayırlı olsun dileğinde bulundular.
İGC Başkanı Şehmus Aslan ve yönetim kurulu üyeleri ve gazetecilerin karşıladığı İskenderun Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası yönetimi burada basın mensuplarıyla bol bol sohbet ettiler.
İskenderun Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Alaattin Özbülbül, İskenderun basının yapmış olduğu çalışmaları takdirle izlediğini belirtti. Başkan Özbülbül, “Bizim gönlümüz tüm dinamitleri ayağa kaldıran basınla beraber. Ben İskenderun’daki basının gerçek anlamda şuanda ulusal basından daha önde olduğuna inanıyorum. Çünkü arkadaşlarımızın büyük bir bölümü çok cesur aktif bu ülkenin mahalli de İskenderun’un çıkarları doğrultusunda çok rahat fikirlerini dile getiriyor. Ben bu konuda İskenderun’daki tüm basın mensubu çalışanlarına, görsel ve yazılı basını sizin şahsınızda kutluyorum. Bizlerde burada ne yapabiliriz? düşüncesinde teknolojinin bilişim çağ atladığı bir dünyada gelin gazyağı kokusunu alalım. Gazetelerimizi alalım herkes abone olsun. Ben özellikle bu Suriye meselesinde başkanımızı atak, aktif ve gerçekleri yansıtan biri olduğu için ayrıca kutluyorum. İstiyorum ki; tüm arkadaşlar bu kadar bu olaya sahip çıksın. İskenderun ve Türkiye bizim. Başka bir lüksümüz yok. Her ne kadar başkaları burası NATO’nun ülkesi deseler de biz de diyoruz ki biz sadece NATO’ya üyeyiz. Bu toprakların Türkiye Cumhuriyetinin ve bizlerin ve bizler de sahip çıkmak zorundayız. Türkiye’de şuanda yapılmak istenen yasası çıkmış olmasına rağmen ben hala bazı şeylerden umutluyum. Biz İskenderun’da meslek odalarını bir araya getirmeye çalıştık ve meslek odaları koordinasyon komitesi adı altında bir oluşum sağladık. Komite olarak düşüncemiz sizin gibi Suriye konusunda sizler gibi düşüncemiz taraf olmasın. Suriye bizim komşumuz. Suriye’de bizim akrabalarımız var. Oradakiler kendi içlerinde bir iç savaş verirken biz burada barışı sağlamak zorundayız. Fakat bu konuda biz taraf olduk. Kurmuş olduğumuz komite ile birlikte Antakya’da birkaç toplantıya katıldık.
Büyükşehir ile ilgili olarak da burada üç mahalle, bir köyü ve yeni kurulan beldeyi kurtardık. Bu konuda da biz gücümüzü ortaya koyduk. Sağ olsun İskenderun’daki bütün mühendis odaları, mimarlar, eczacılar, tabipler odası ve barolar birliği bizimle birlikte hareket etti ve güzel bir çalışma yaptık. Bildiriler yayınladık ve bu bildirilerle çok yerlere ulaşmaya çalıştık. Özellikle bu konuda en mağdur olan yerler köyler oldu. Köyler tamamen mahalle konumuna giriyor. Burada ikinci mağduriyeti İskenderun yaşıyor. Biz slogan olarak yola çıktığımızda dedik ki il olmaya giderken bizi köy yapmayın. Şuanda maalesef bu yasa ile tüm yetkiler merkezi otoriteye veriliyor. Yani ile veriliyor. İl de kurulacak olan müdürlük tüm şehri yönetiyor” diye konuştu. İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şehmuz Aslan ise ziyaretten son derece mutluluk duyduklarını, hep birlikte bu kent için çalışmak gerektiğini anlattı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.