İTSO’ya MKÜ’den plaket

İTSO’ya MKÜ’den plaket
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi kuruluşunun 20. Yıldönümü nedeniyle kampüste konser ve plaket töreni düzenledi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen törende üniversitenin kurulduğu günden bu yanan desteklerini esirgemeyen kamu kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluş temsilcileri ve üniversitede 20. yılını dolduran personele plaket takdim edildi.
MKÜ Kampüsündeki salonda gerçekleştirilen toplantıya Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, MKÜ Rektörü Hüsnü Salih Güder’in yanı sıra, çevre ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, üniversiteye desteklerini esirgemeyen kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
Törende konuşan MKÜ Rektörü Prof.Dr. Hüsnü Salih Güder, “üniversitemiz kurulduğu günden bu yana desteklerini esirgemeyen sanayicilerimiz, iş adamlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız sayesinde bu gün Türkiye’nin en ciddi üniversitelerinden biri haline geldi. Üniversite sanayi iş birliği projelerinin geliştirilmesi ile ortak projeler üretildi ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odamız da çok ciddi desteklerde bulundular. Tüm oda yöneticilerine, katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Törende konuşan Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz ise Dünyanın küresel bir köye dönüştüğüne vurgu yaparak, Sosyal ve kültürel anlamda Hatay’da önemli hizmetler veren Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’ün adını taşıyan üniversitemiz her alanda güçlü değişiklikler ile gelişmeye ve büyümeye devam ediyor. Üniversitemizin gelişmesinde büyümesinde ve kalkınmasında emeği geçen sanayicilerimize, iş adamlarımıza, milletvekillerimize, sivil toplum kuruluş temsilcilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
Şehre üniversite kazandırılması noktasında önemli destekleri olan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası adına da plaketi Başkan vekili Bülent Seküçoğlu MKÜ Rektörü Prof.Dr.Hüsnü Salih Güder’in elinden aldı. İskenderun’un bilim üniversite şehri yapılması noktasında MKÜ Rektörü Güder’e teşekkür eden İTSO Başkan vekili Bülent Seküçoğlu yaptığı açıklamasında ise, “Odamıza verilen bu plaketi, meclis üyelerimiz, yönetim kurulu üyelerimiz ve tüm oda üyelerimiz adına alıyorum. İskenderun’a üniversite ve fakülte kurulması noktasında önemli hizmetlerde bulunan MKÜ Rektörü Prof.Dr. Hüsnü Salih Güder’e de katıklarından dolayı teşekkür ediyorum. MKÜ Rektörü Güder, göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalar ile Hatay genelinde üniversitenin gelişmesindeki gayretlerini de takdirle izliyoruz. Bu bağlamda odamıza verilen bu plaket de bizim için ayrı bir önem taşıyor. İTSO olarak İskenderun’a üniversitelerin gelmesi için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da desteklerimiz devam edecektir” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.