Noksel’den Osmaniye’de Eğitime Destek

Noksel’den Osmaniye’de Eğitime Destek
24 derslikli Noksel Cumhuriyet Ortaokulu’nun Protokolü Vali Celalettin Cerrah ve Noksel Çelik Boru Sanayi A.Ş. İskenderun Fabrika Müdürü Sedat Uysal arasında imzalandı.
Protokol töreninde konuşan Osmaniye Vali Celalettin Cerrah, 24 derslikli Noksel Cumhuriyet Ortaokulu’nun Ahmet Yesevi Mahallesi’ne yapılacağını söyleyerek, “Noksel Çelik Boru Sanayi A.Ş. yönetim Kurulu üyelerine Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinde arazi tahsisi yaptığımızda, 24 derslikli bir ortaokul yaptırma sözü verdiler. Bugün bu okulun protokolünü imzalıyoruz. Bildiğiniz gibi Osmaniye’de eğitime katkıda bulunan tüm sanayicilerimize her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Bu konuda destek olan Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kuruluna ve sanayicilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Cerrah, bugün protokolü imzalanan okul ile birlikte hayırseverlerin Osmaniye’de 381 dersliğe ulaşacağını ifade ederek, “Okulların 16 derslikli olduğunu düşünürsek hayırseverlerimizin yaptırmış olduğu 381 derslik toplam 24 okula tekabül ediyor. Devlet katkısı ile birlikte yapılan derslik sayısı, yine bugün protokolünü imzaladığımız okul ile birlikte, 902 derslik. Bu da 56 okula tekabül ediyor. Kısaca 2009 yılı Temmuz ayından bu güne Osmaniye’ye yapılan okul sayısı 56 tane” diye konuştu.

UYSAL: AYDIN NESİLLER YETİŞECEK
Noksel Çelik Boru Sanayi A.Ş. İskenderun Fabrika Müdürü Sedat Uysal ise yaptığı konuşmada, bugün kendileri için çok özel ve gurur verici bir gün olduğunu belirterek, “Sayın Valimiz ve Organize Sanayi Bölgesinin müteşebbis heyeti de bu talebimizi uygun gördüler ve arsa tahsisi yapıldı. Sayın Valimizin eğitim kampanyasını biz de takip ediyorduk. Daha önce Hendek’te Noksel Cumhuriyet İlköğretim Okulu olarak bir okul yaptırmıştık. Bu okula da bir kardeş okul düşüncesi ile Noksel Cumhuriyet Ortaokulu adı altında 24 derslik bir ortaokul yapmaya karar verdik. Cumhuriyet tarihimiz boyunca sahip olduğumuz ilkeleri, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü koruyup yaşatacak yeni nesillerin yetişmesine vesile olacak bir okulun yapımına imza atmak bizleri çok heyecanlandırıyor. Gerek Osmaniye iline gerek ülkemize hem tesis hem de okul projemizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Başta Sayın Valimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Konuşmaların ardından Noksel Cumhuriyet Ortaokulu’nun protokolü Vali Celalettin Cerrah ve Noksel Çelik Boru Sanayi A.Ş. İskenderun Fabrika Müdürü Sedat Uysal arasında imzalandı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.