İLK GÖZLEMCİLER, ÖĞRENCİLER!

İLK GÖZLEMCİLER, ÖĞRENCİLER!
Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nin ilk gözlemcileri, İskenderun Deniz Nakliyecileri Derneği İlköğretim Okulu öğrencileri oldu.
Deniz Nakliyecileri Derneği İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerin yaptığı inceleme ziyaretinde, Çevre Mühendisi Ümran Anılan, tesisteki üniteler ve tesisin işleyişi ile ilgili bilgi verdi. İnceleme ziyaretinde, özellikle tesisin ayrıştırma ve geri dönüşüm işlemleri ile ilgili bilgilere ağırlık verildi.
Türkiye’de entegre tesis örneğinde tek olan bu tesis İskenderun ve çevre beldelerin katı atık ve çöp sorununa çağdaş ve çevre dostu bir çözüm getirecek. Bu özelliğiyle bu tesis, İskenderun ve bütün bölgenin ilgisini çekmeye devam edecek. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, okulları ziyaret eden İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, gelecek nesillerimize güzel, temiz, sağlıklı, yaşanabilir bir İskenderun bırakmak için özellikle çocuk yaşlardan başlayarak çevre bilincinin oluşturulmasının önemli olduğunu belirtmiş, bu tesisin bu anlamda İskenderun ve bölgesine önemli katkılar sağlayacağını ifade etmişti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.