KADHİM kadınların hizmetinde!

KADHİM kadınların hizmetinde!
Hatay İl Özel İdaresi bütçesinden ayrılan ödenekle kamulaştırılan 429,00 m2 inşaat alanına sahip, 11 odalı eski Antakya Evi, ‘Kadın Aile Danışma ve Üretim Merkezi’ olarak kadınların hizmetine sunuldu. Önümüzdeki günlerde resmi açılışı gerçekleştirilecek olan KADHİM’de, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz hafta açılan ve konusunda uzman eğitmenler tarafından verilen gümüş tasarımı, gravür, ebru sanatı, cam işlemeciliği, mozaik yapımı, ipek dokumacılığı, hasır örmeciliği ve nakış işleme kurslarına devam eden kadınlarımız, üretime geçerek aile bütçesine katkı sunmak için ilk adımı attılar.
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, devam eden çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi alırken, ürettikleri el sanatları konusunda da kursiyerlerle bir süre sohbet etti. Vali Lekesiz, kurslardan yararlanan ev hanımlarımızın ürettikleri ürünlerle hem unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızı yeniden gün yüzüne çıkartacaklarını hem de aile bütçelerine katkı sağlayacaklarını söyledi.
Kursiyer kadınlarımız ise ürettikleri ürünleri satarak aile bütçesine katkıda bulunacak olmanın heyecanını yaşarken, kendilerine bu imkânı sağlayan ilgililere teşekkür ettiler.
Kadın Aile Danışma ve Üretim Merkezi’nde ayrıca, konusunda uzman kişilerce aile yaşamını korumak, desteklemek ve sorunların çözümüne yardımcı olmak amacıyla aile bireylerine yönelik koruyucu-önleyici, eğitici-geliştirici hizmetlerin yanı sıra rehberlik ve danışmanlık hizmetleri de verilecek.
İncelemelere, Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hidayet Şişkin ile diğer ilgililer katıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.