Futbol adamlarına ödül yağdı

Futbol adamlarına ödül yağdı
Türkiye Futbol Adamları Derneği Hatay Şubesi tarafından düzenlenen programda, (A) Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile kentte futbola hizmet eden bürokrat ve iş adamlarına ödülleri verildi. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Türkiye Futbol Adamları Derneği Hatay Şubesi tarafından Erol Bilecik Kongre Merkezi’nde düzenlenen “İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır” adlı ödül töreninin açılışında yaptığı konuşmada, insanların yaşarken kıymetinin bilinmesi ve genç kuşaklara örnek olması gerektiğini, bu anlamda düzenlenen etkinliğin bu açıdan çok önemli olduğunu söyledi.
Hatay’ın enerji tüketimi, yaş meyve sebze ihracatı, ülkenin toplam vergi gelirlerine yaptığı katkı gibi bir çok anlamda 81 il içerisinde ilk 10 arasında yer aldığını ifade eden Lekesiz, kentin güçlü bir futbol takımı hedefinin bulunduğunu kaydetti.
Futbol adamlarına ödül yağdı
Adana, Trabzon, Kayseri, Eskişehir gibi illerin kendi adıyla özdeşleşen bir takımının bulunduğunu ifade eden Lekesiz, ancak Hatay’da yaşayanların “bizim takım” diyebileceği bir takımın bulunmadığını söyledi. Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş da sporun her branşında güçlü yeteneklerin bulunduğunu, ancak bunlara yeteri kadar eğitim verilmediğini, ülkede artık altyapıya daha da önem verilmesi gerektiğini belirtti.
(A) Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise futbol ailesinde beraber olmanın çok önemli olduğunu bu anlamda her türlü projenin içerisinde yer almaya çalıştığını söyledi. Futbol içerisinde mesafeleri daha çabuk kat edip projeleri daha çabuk hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Avcı, bu sayede futbol anlamında Türkiye’nin dünyada önemli ülkeler arasında yer alabileceğini kaydetti.
Türkiye Futbol Adamları Derneği Başkan Yardımcısı Aydın Begiter ile çok sayıda davetlinin katıldığı törende, açılış konuşmalarının ardından, özel hizmet onur ödülüne Adalet Bakanı Sadullah Ergin, (A) Milli Takım Teknik Direktörü Avcı ve Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba layık görüldü.
Programları nedeniyle törene katılamayan Adalet Bakanı Ergin’in ödülünü Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba’nın ödülünü ise Hatay Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Mehmet Güçlü aldı.
Etkinlikte, spor ve eğitime destek ödülü kategorisinde Hatay Valisi Lekesiz’e, Antakya Belediye Başkanı Savaş’a, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder’e ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın’a ödül verildi.
Törende ayrıca, amatör spora hizmet, spor yazarı, yorumcu basın ödülü, teknik direktör, hakem, gözlemci ve duayen futbolcu kategorilerinde ödüller dağıtıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.