Çocuklarımızın eğitim ve öğretimleri gasp ediliyor

Çocuklarımızın eğitim ve öğretimleri gasp ediliyor
Engelli aileleri İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak eğitimde yaşanan sorunlara değindiler.
Eğitim Uygulama Okulu’nda okuyan çocukların yaşadıkları sorun ve sıkıntıları dile getiren aileler dün Milli Eğitim Müdürlüğü önünde sorun ve sıkıntılarını dile getirdiler.
Burada aileler adına açıklama Tamer Oğuz, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Zihinsel Özürlü çocukların eğitim uygulama yönetmenliğinin 4 maddesinde yer alan hükümlere riayet etmediğini, İl Milli Eğitimin de engelli çocuklara karşı haksızlık içinde olduğunu vurguladı. Oğuz yaptığı açıklamanın devamında; “Çünkü bakanlığımızın hükümleri açıktır. Bu hükümlere göre ‘Özel Eğitim’ özel eğitime muhtaç çocukların eğitimleri için, özel olarak yetiştirilmiş personel ve geliştirilmiş eğitim programlarını ve de özel eğitime muhtaç çocukların özür ve özelliklerine uygun ortamda sürdürülen eğitimi şart koşmaktadır. Oysa bugün gerek hükümetin ve hükümete bağlı bakanlığın hükümler adı altındaki talimatı Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hiç edilmiş bir vaziyettedir. Bir yandan Karaağaç Akdeniz Eğitim Uygulama Okulunun Norm kadrosunu il bazında kapalı tutan, diğer taraftan biz velilerin baskısıyla okulumuza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından biri eğitimli olmak kaydıyla görevlendirilen 6 sınıf öğretmenini görevlerinden alan ve Karaağaç Eğitim Uygulama Okulu’nun engelli öğrencilerinin eğitim-öğretim hakkını gasp eden Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğüdür. Bize göre duyarsızlık ve umursamazlıktan başka bir şey olmayan bu yaklaşımın en kısa sürede sona ermesi, çocuklarımızın devletin ve bakanlığının genelgelerle belirtilen prosedürler kapsamına uygun branş öğretmenleri ile eğitim ve öğretim almasını sağlayacak alt yapı çalışmalarının hızlandırılmasını istiyoruz.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.