Patriot’ların bölgede ne işi var?

Patriot’ların bölgede ne işi var?
MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, İGC’de yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin, milli güvenlik için tedbir almaya çalışmasını anlayışla karşılarız. Ancak, Suriye’den gelecek bir saldırıya karşı Patriot’ların Türkiye’de konuşlandırılmasını anlayabilmiş değiliz. Suriye’nin bize hangi tehditi var ki, füzeleri istiyoruz?” diye sordu. Milletvekili Şefik Çirkin, ‘Bu izaha muhtaç bir konudur’ diyerek şöyle konuştu:
“Sayın başbakan ayrı konuşuyor, Dışişleri Bakanı ayrı konuşuyor.. Türkiye’yi kim yönetiyor, gerçekten merak ediyoruz. Hani Türkiye’de çiftbaşlı yönetim olmayacaktı. Patriot’ların Malatya’da ve Dıyarbakır’da ne işi var? Nato’dan neden yardım istiyoruz ki? Türkiye’nin gücü kendine yetmiyor mu? Nato bir batı kurumudur. Bir müslüman ülkeyle savaş istemek, bunun için Nato’ya sığınmak doğru değil. Patriot’ların kurulumu, Hatay’ı savaş şehri olarak göstermez mi? Hükümetten bu konuda açıklama bekliyoruz.”

***

“İGC görevini başarıyla yerine getiriyor”

Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, MHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül, Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman ve MHP ilçe teşkilatı yönetim kurulu üyeleri, İskenderun Gazeteciler Cemiyet’inin yeni yönetimine konuk oldular. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) heyeti, geniş katımla cemiyet binasına gelerek burada basın mensuplarıyla sohbet ettiler.
Milletvekili Şefik Çirkin, olağan kongresini gerçekleştirerek göreve gelen yeni yönetimi kutladı ve görevlerinde başarılar diledi. Çirkin, “Yapılan bu kongrede tekrar çok sevdiğim ve değer verdiğim arkadaşım Şehmuz Aslan ve ekibi tekrar göreve gelmiştir. Bu nedenle sizleri ziyaret etmek ve yeni görevinizde başarılar dilemek için burada bulunuyorum. Gerçekten İskenderun Gazeteciler Cemiyeti gereken görevini fazlasıyla yerine getiriyor. Halkın haber almasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve beraberliğinde önemli görevlerde bulunuyorlar” dedi.
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şehmuz Aslan ise, ziyaretten son derece mutluluk duyduklarını belirterek, “İskenderun Gazeteciler Cemiyeti, tüm halkımızın cemiyetidir. Burada göreve gelen yönetim tüm kamuoyunun görevini yapmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerini savunmaya devam edeceğiz. Bizlerin bu çizgisi hiç değişmeyecek” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.