“Huzurlu bir ortamda yaşamak tüm insanların en doğal hakkıdır”

“Huzurlu bir ortamda yaşamak tüm insanların en doğal hakkıdır”
İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, yaklaşan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “İnsanlık ailesinin bütün üyelerinin doğal yapısındaki onuru ile eşit ve devredilemez haklarını içeren ve tüm dünyada özgürlük, adalet ve barışın temelini oluşturan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin 64’üncü yıldönümünü kutlamaktayız” diye konuştu. Açıklama şöyle:
“İnsan haklarının ortak çağdaş temel ilkeler çerçevesinde evrensel düzeye yayılmasını sağlayan bu bildirge, temel hak ve özgürlükler alanında küresel düzeyde referans belgesi niteliği taşımaktadır.
Çok geniş bir kapsamı olan insan hakları bünyesinde; Çocuk hakları, kadın hakları, hasta hakları ile beraberinde çevre hakkı, yaşam hakkı gibi insana ve insanca yaşamaya dair pek çok unsuru barındırmaktadır. Huzurlu, temiz, güvenli bir ortamda yaşamak tüm insanların en doğal hakkıdır.
İnsan haklarına özgü evrensel değerler bütününün korunup, geliştirilmesi tüm insanların ortak çalışma alanı olmalıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle; Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal ya da başka bir görüş, doğuş, tabiiyet, ya da benzeri başka bir statü gibi herhangi bir ayrım gözetilmeksizin tüm insanların huzur, dostluk ve barış içerisinde yaşamasını temenni ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.