“20 yılda yapılmayanı 3,5 yılda yaptık”

“20 yılda yapılmayanı 3,5 yılda yaptık”
Sarıseki Belediye Başkanı Bülent Özer, bir konuştu pir konuştu. Dün yerel basında hakkında çıkan iddiaları yanıtlamak üzere basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Özer, önce Sarıseki’ye bir faydası olmayan ve her hizmete ret veren meclis üyelerini deşifre etti, hem de kendisinden yasal olmayan şeyler istediklerini söyledi. Hesabını veremeyeceği hiçbir şeyin olmadığını kaydeden Sarıseki Belediye Başkanı Bülent Özer, 3,5 yılda yapılan hizmetleri tek tek anlatarak, yerinde durmuyor, kendisini bulamıyoruz’ diyenlere de ders verdi.
Sarıseki Belediye Başkanı Bülent Özer, dün yerel basında çıkan ve hizmetlerini engellemeye yönelik bir takım gerçeği yansıtmayan iftiralar atanlara tokat gibi cevaplar verdi.
Bir elin 5 parmağının bir olmayacağını savunan Sarıseki Belediye Başkanı Bülent Özer, yaptığı açıklamalarda kendisinin karşılayamayacağı talepte bulunanları isim vererek deşifre etti.

SÜREKLİ HİZMETLERİ ENGELLİYORLAR
Sarıseki Belediyesi’nin 6 meclis üyesi olduğunu bunların ikisinin sürekli hizmetleri engellediğini, engelledikleri gibi bir takım hoş olmayan iftiralar attıklarını kaydeden Başkan Bülent Özer, bunlardan birinin öz eniştesinin öz kardeşi İlhami Selçuk olduğunu açıkladı. İlhami Selçuk’un her fırsatta kendisinden sürekli bir şeyler istediğini ifade eden Başkan Özer, “Bu şahsın gübre fabrikasının dışında büfesi var. Ayrıca, fabrikanın içinde ve yine tam karşısında ayrı bir büfe daha var. İlhami Selçuk, kendisinin iş yapabilmesi için içerideki ve dışarıdaki iki büfeyi benden kapatmamı istiyor. Rızkı Allah verir. Büfe sahibi hasta, ayrıca her şeyi yasal, ruhsatı var. İlhami Selçuk kendisine rakip istemiyor. Makam aracı ve meslek okulu için kredi talep ettik, mecliste her şeye ret verdiler” ifadelerini kullandı.

SARISEKİ’YE HİÇBİR ZAMAN HAYIRLARI DOKUNMADI
Diğer meclis üyesini de açıklayan Başkan Özer, “Bu arkadaşımız ise İhsan Gündüz’dür kendisine elimizden geldiği kadar her türlü şekilde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Fakat o bizi hak etmediğimiz iftiralarla suçluyor. Bu arkadaşlarımızın hiçbiri hayırlı hiçbir işte yoklar. Ben buradan tekrar tekrar söylüyorum; sağda solda hakkımda atıp tutanlar, isteyen savcılığa suç duyurusunda bulunabilir. Eğer yanlış bir şeyim cezam varsa çekmeye razıyım” dedi.

İYİ BİR EKİBİZ, ESERLEMİZLE ÖVÜNMEK İSTİYORUZ
Hakkında çıkan iddialara tek tek yanıt veren Sarıseki Belediye Başkanı Bülent Özer, daha sonra beldeye yaptığı hizmetleri ve hayata geçecek olan projeleri sıraladı. Göreve geldiği 4 yıldan beri Sarıseki’yi yaşanabilir bir belde haline getirdiklerini kaydeden Başkan Özer, “Bizim hedeflerimiz vardı. 1,5 yılda projelerimizi ortaya koyduk. Biz her zaman daha iyisini yapmak için görevimizin başındayız. Kanalizasyon ve altyapı projesi yoktu. Gereğini yaptık. Bunlara 3,5 milyon TL’ye yaptık. Bu projeyi hayata geçirirken, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Hatay Milletvekilimiz Orhan Karasayar ve Adalet Bakanımız Sadullah Ergin’e teşekkür ediyorum. Sarıseki Kanyonu ve Şalen Kalesi için Turizm Bakanlığı’ndan ödenek aldık. Kanalizasyonumuz birkaç ayda bitecek. Beldede Asbestli borular vardı, bunlar kanser riski taşıyordu. Su şebekesi projesini Hatay İl Özel İdaresi’nden yaptırdık. İhalesini yaptık. Tertemiz sağlıklı borular döşedik. Doğalgaz şebekesini Sarıseki’ye kazandırdık. Şu anda % 70 kullanım var. Hatay’da da ilk biz kullandık. MOBESE’yi Sarıseki’ye kazandırıyoruz. Park imkânı yoktu, 30 dönüm açık arazide konuşlandırdık. 1200 metre kare düğün salonumuz var. Bunun eşi ve benzeri Hatay’da yok. Sosyal, kültürel tesis eksikliklerimiz vardı, 1000 m2 salon projesi çizdirdik. 1000 kişilik konferans salonu yapılacak. Ödeneği hazır, sözleşmesi yapılacak. Mersin Çayı kaplıca açısından önemli.. Futbol sahası, voleybol, basketbol sahalarıyla bütünleşen yüzme havuzu ve kamelya olacak. İhalesini yaptık. Atık su arıtma tesisi için 450 bin TL hibe fonundan para geldi, şu an il özel idarede.. Bütçeden tek bir kuruş çıkmadı. Bakamız ve Milletvekilimiz Orhan Karasayar’ın katkılarıyla Yüksek gerilim hattının yere döşenmesi için yetki aldık, onaylandı. 2 Milyon yatırımı TEDAŞ yapacak. Olası sel felaketlerini önlemek için bir çalışma başlattık. Mersin Çayı’nın ıslah çalışmalarına başlandı” dedi.

İŞÇİLERİMİZİN MAAŞINI 850 TL’DEN 1800 TL’YE ÇIKARDIK
Sarıseki’nin doğa ile bütünleşen yaylasına yapılan yatırımlar hakkında da bilgiler veren Başkan Özer, “Amanoslarda yaylamız var. Yazın 25 bin insan ikamet ediyor. 50 su şebekesi, asfalt ve parke döşedik. Su deposu kurduk.3 adet trafo konuşlandırdık. Tosçelik ve Noksel gibi değerli firmalarımızın bağışla boru aldık. Yaya köprüleri yaptık. Sarıseki kalkar mı diyorlardı, oysa Çelik Haddeciler Birliği’ne okul yaptırdık. Bu 13 milyonluk bir yatırımdır. 10 bin m2 yeşil alan vardı, buraları eğitim alanına dönüştürdük. Ay yıldız şeklinde meslek okulu yapılacak. Hayırlar Yaptırma Derneği yurt yaptırıyordu, her türlü desteği verdik, bugün bitmiş durumda.. Camilerimize destek çıktık. 7 camimiz elden geçti. Okullarımıza internet, projeksiyon cihazı perde, fayans, kapı ve kitaplar aldık. 300 bin liraya yakın para sağladık. Çarpık yapılaşmayı engellemek için zemin etüt çalışması yaptık. Çağdaş bir imar planı hazırlandı. İnşaatta canlanma oldu. Belediye işçileri 850 TL alıyordu, 3,5 yılda maaşlarını 1800 liraya çıkardık. 9 memura 19 yıl sonra tazminatlarını verdik. 3,5 yılda 400 kişiye iş imkânı sağladık. Halka hizmet hakka hizmet anlayışıyla 2014’te büyükşehir yatırımları gelmeden biz bitireceğiz. 2 katlı taziye evi yaptırmayı hedefledik. Hoş bir seda bırakabilsek ne mutlu bize.. Eserlerimizle gururlanmak istiyoruz. Meclis üyelerimle, teşkilatımla, memurumla, işçilerimle, gururlanıyorum. Biz iyi bir ekibiz” diye konuştu.

Önceki İçerikRo-ro seferi törenine 4 bakan katılacak
Sonraki İçerikBüyük dram!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.