Mithat Paşa öğrencilerine deprem eğitimi verildi

İskenderun Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi görevlileri tarafından, İskenderun Mithatpaşa İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencilerine deprem eğitimi verildi.
Sınıfta yapılan eğitimde, deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında yapılması gerekenler, hazırlanan slaytla anlatıldı.
Mithat Paşa öğrencilerine deprem eğitimi verildi
Öğrencilere, alınacak önlemler konusunda bilgili olmanın önemli bir güç olduğu vurgulanırken, depremin ne olduğu, deprem öncesi, deprem sırasında ve deprem sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili anlatımda bulunuldu.
Acil Durum Çantası hazırlanması, evdeki tüm eşyaların düşmeye ve devrilmeye karşı sabitlenmesi, evimizdeki en güvenli yerlerin tesbit edilmesi, aileyle birlikte acil durum planı yapılması, evdeki tüm çıkışların önceden belirlenmesi, çıkış yollarının üstünde gereksiz eşyalar bırakılmaması gerektiğine dikkat çekildi.
Deprem sırasında yapmamız gereken en önemli hareketin “yat-korun-tutun” hareketi olduğu belirtilen eğitimde, “Deprem olduğunda yapmamız gereken en temel konuları bilmeliyiz. Kesinlikle sakin olmalı, paniğe kapılmamalıyız. Odaların iç kısımlarında, pencereden uzak ve güvenli bir yere büzülüp kafamızı koruyarak yan yatmalı ve dizlerimizi karnımıza çekmeliyiz.” denildi.
Öğrencilere, acil durum çantasında bulunması gerekenler, okul yada binanın nasıl terk edilmesi gerektiği, acil durumlarda aranması gereken İtfaiye 110, 112 Acil Servis, 155 Polis İmdat telefon numaraları konusunda da bilgiler verildi. Kentimizdeki başka okullarda da deprem konusunda eğitim düzenlenmişti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.