Engelliler Günü’nde anlamlı sergi!

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İskenderun Primemall Sergi Salonu’nda düzenlenen el sanatları sergisi, ilgi ve takdir gördü.
Engelliler Günü’nde anlamlı sergi!
İskenderun Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Bestami Kara, 3 Aralık Engelliler Günü kapsamında 2012-2013 eğitim öğretim yılı öğrencilerinin yaptığı el sanatlarının sergilendiğini belirterek, “Bu sergimizin amacı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasabetiyle toplumumuzun dikkatini bu çocuklarımıza çekmek, ilgilerini buraya yönlendirmek istedik” şeklinde konuştu. Eşi Zeliha Su’yun da katıldığı sergi açılışında, konuşan İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, engellilere yönelik okullarda rampalar yapıldığını, İskenderun Belediyesi’nin engellilerin daha rahat ulaşıma kavuşması amacıyla engelli dostu kaldırımlar yaptığını anımsattı.
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de engelli bilincinin geliştirilmesinin çok önemli olduğunu söyleyen Kaymakam Ali İhsan Su, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 12’sinin engelli olduğunu belirterek, “Böyle yüksek engelli olan toplumumuzda şunu da unutmayalım herkes her an bir engelli olabilir. Her birey engelli adayıdır” dedi.
Engellilerimizi acımak değil topluma kazandırmak, onların toplumun her kesiminde rahat hareket edebileceği, toplumsal faydayı en üst seviyede sağlayabileceği imkana kavuşturmanın görev olduğunu ifade eden Kaymakam Ali İhsan Su, “Bu amaçla İlçemizde engellilere yönelik değişik faaliyetler, etkinlikler yaptık ve yapıyoruz. Okullarda rampalar yaptık. Belediyemiz engellilerimiz için kaldırımlar yapıyor. Onların daha rahat ulaşıma kavuşması için çalışmalar yapılıyor” diye konuştu. Kaymakam Ali İhsan Su ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Birsel Aktaş, İskenderun Özel Eğitim Merkezi öğrencilerince hazırlanan serginin açılış kurdelesini kesti. Sergiyi gezen Kaymakam Ali İhsan Su ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Birsel Aktaş, bir öğrencinin galoş yapmasını da izledi. Belediye Başkanvekili Ahmet Birsel Aktaş, sergide emeği geçen öğretmen ve öğrencileri kutladı.
İskenderun İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Yaşar Düzen’in de açılışında hazır bulunduğu serginin, 1-2 Aralık tarihlerinde olmak üzere iki gün süreli düzenlendiği belirtildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.