“Yaşanan acılara seyirci kalmak vatanımıza saygımızı kaybettirir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl örgütü ile İskenderun İlçe Teşkilatı İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne ‘Hayırlı Olsun’ ziyareti gerçekleştirdiler.
CHP heyetini İGC Başkanı Şehmuz Aslan, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gazeteciler karşıladı. Ziyarette konuşan İGC Başkanı Şehmuz Aslan, ülke gündemi ile ilgili değerlendirmesinde terör konusu ve Suriye olaylarının bir an önce son bulmasını diledi.
“Yaşanan acılara seyirci kalmak vatanımıza saygımızı kaybettirir”
Türkiye’nin dış mihraklar tarafından tehlikenin içerisine çekilmek istendiğini sürekli dile getirdiklerini kaydeden Başkan Aslan, “Özellikle burada İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nin koymuş olduğu tavırda çok önemlidir. Sizlerde CHP olarak aynı tavrı gösteriyorsunuz. Tek amacımız savaş olmasın, ülkemizde barış olsun. Diliyorum ki; bundan sonra bu temennimiz gerçek olur. Savaş ve iç çatışmalar konusunda biran önce gerekli tedbirler alınır. Biz İGC yönetimi ve basın mensupları olarak sizlere hoş geldiniz diyorum. İGC Yönetimi olarak üçüncü dönemde de daha önce olduğu gibi özellikle Atatürk ilke ve devrimleri konusunda mücadelemizin kararlılığımızın sürdürmek ve uygulamak istiyoruz. İGC Türkiye’de örnek bir kurumdur. Bu bina Türkiye’deki Kuva-i Milliye anlayışının Anadolu basınındaki bir simgesidir” dedi.
Daha sonra ise Söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu ise her gün şehit haberlerinin halkı derinden yaraladığını vurgulayarak, “Sürekli şehit haberleriyle karşı karşıyayız. Sürecin başından beri sizleri takip ettik. Sürekli barış diye haykırdınız. Bizler de sürekli barış diye haykırıyoruz. Ama tam da bu zamanda Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh Cihan’da Sulh’ ilkesi sürekli aklımızda ve yüreklerimizde yankılanıyor. Kendi yurdumuzda barışı sağlayamaz iken başka ülkelere adeta fiili bir savaş açmış olmayı anlamak mümkün değil! Hükümet öyle bir noktadaki kendi topraklarımızı yabancı olmuş durumda. Atatürk ilke ve devrimlerini özümsememiş bir hükümetle karşı karşıyayız. Dolayısı ile siyasi partilerin tek başına mücadele edebileceği ve önüne durabileceği bir dönemden geçmiyoruz. Bütün toplumsal dinamitlerin bir araya gelmesi, sizin gibi çok değerli basın mensuplarının yüreğini ortaya koymasını saygıyla ve onurla karşılıyoruz. Artık bu ülkede yaşayan herkesin bir tavır koyması zaruridir. Aksi halde bu acıları yaşayarak seyirci kalmak kendimize ve vatanımıza olan saygımızı kaybetmemize neden olacaktır” dedi.
Gerçekleştirilen toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Doğan, İlçe Başkanı Süleyman Uyar, Kadın kolları üyeleri ve meclis üyeleri katıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.