İskenderun Polisi karanlığa ışık yakıyor!

İskenderun Polisi, Numune Mahallesi ve İsmet İnönü Mahallesi muhtar ve site yöneticileriyle huzur toplantısında bir araya geldi. Toplantıya, İskenderun İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Selçuk Çolak, Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amiri Ahmet Pürmüslü, Şehit Haydar Polis Merkezi Amiri Şeref Dal, site yöneticileri ve mahalle muhtarları katıldı.
İskenderun Polisi karanlığa ışık yakıyor!
İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Selçuk Çolak, İskenderun’da ekonomik gelişmeye paralel göç ve sosyo ekonomik sorunlarının arttığını, bireylerin birbirlerine ve çevrelerine sahip çıktığında suç oranlarının düşürülebileceğini, “Komşu Kollama Projesi” kapsamında herkesin vicdanının kendi polisi olduğunu, bu nedenle birlik ve dayanışmanın toplumda önem kazandığını belirterek, “Karanlıktan şikayet etmek yerine bir ışıkta sen yak” diye konuştu.
“Suçu önlemek tedavi etmekten daha kolaydır” diye söze başlayan TDP Amiri Ahmet Pürmüslü, İngiltere’de ihbarla çözülen olay oranının yüzde doksanlarda olduğunu, bunun Türkiye’de ise yüzde onlarda seyrettiğini, bu nedenle ihbar mekanizmasının geliştirilmesi gerektiğini, bu bağlamda site yöneticisi ve muhtarlara çok görev düştüğünü belirtti.
Pürmüslü ayrıca, tüm il ve ilçelerde olduğu gibi burada da ihbarcının kimliği gizleneceği için rahatlıkla 155 Polis İmdat telefonun aranabileceğini, polis-halk dayanışmasını arttırmak adına her mahallede bölgeden sorumlu polis ekipleri bulundurduklarını, proaktif polislikte insanları mağdur ve zanlı durumuna düşürmeden suçla mücadele edilebildiğini anlattı.
Numune Mahallesi Yıldız Blokları Site Yöneticileri, “Komşu Kollama Projesi” kapsamında düzenlenen toplantıdan dolayı çok memnun olduklarını bildirip, bu tür toplantıların daha sık yapılması talebinde bulunarak, toplantıya katılan İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Selçuk Çolak’a ve diğer polislere teşekkür ettiler.

Önceki İçerik“Ro-Ro seferleri umutlandırıyor”
Sonraki İçerikHalil İbrahim bereketi geldi
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.