“Adaletli bir bütçe istiyoruz”

“Adaletli bir bütçe istiyoruz”Harb-İş İskenderun Şube Başkanı Kenan Cerrahoğlu, 2013 mali yılı bütçe görüşmelerinde gelir ve vergi dağılımı adaletinin gözetildiği bir bütçe istediklerini söyledi.
Bölgemiz milletvekillerine seslenen Başkan Cerrahoğlu, küresel ekonomik krizden en çok etkilenen kesim olan işçilerin önemli sorunlarından birinin adaletsiz vergi sistemi olduğunu ifade ederek, doğrudan alınan vergilerin yüksekliği yanında vergilerle çalışanların ikinci kez adaletsizlikle karşılaştığını kaydetti.
Harb-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Kenan Cerrahoğlu, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Temel bir ilke olan az kazananda az çok kazananda çok vergi alınması ne yazık ki ülkemizde uygulanmamaktadır. Sermayeden alınan vergiler düşülürken işçilerin vergi yükü devam etmektedir. Yılbaşında kesinlen vergi miktarı ile yılsonunda kesinlen vergi miktarı arasında ki oran nerdeyse iki katıdır. Bu nedenle işçilere 6 ayda bir yapılan bir zamlar vergi oranlarının artması nedeniyle ücretlerde düşüşe neden olmaktadır. Enflasyona bağlı olarak ücretlerde yapılan artış işçinin cebine girmeden vergi olarak geri alınmaktadır. İşçilerin yaşadığı bu adaletsizliğin düzeltilmesi 2013 Bütçe Kanununu görüşmelerinde başta hükümet olmak üzere tüm siyasi partilerin milletvekillerinden işçilerin yıl boyunca vergi oranın %15i geçmediği Bir vergilendirme sistemi talep ediyoruz.”

Önceki İçerikBaşkan Selimoğlu İGC’ye ‘Hayırlı Olsun’ dedi
Sonraki İçerikİDÇSPOR YENİLGİSİ ÜZDÜ
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.