SAZJAZZ MÜZİK TOPLULUĞU KONSERİNE YOĞUN İLGİ

Antakya Belediyesi kültür ve sanat etkinliklerine aralıksız devam ediyor. Bu doğrultuda 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Özsüt Meclis Kültür Sanat Merkezi’nde Antakya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Sazjazz Etnik Müzik Topluluğu konser düzenledi.SAZJAZZ MÜZİK TOPLULUĞU KONSERİNE YOĞUN İLGİ
Düzenlenen etkinliğe Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş ve eşi Doç.Dr. Nazan Savaş, Garnizon Komutanı P.Kur.Alb. Hasan Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Antakya Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Akgül, Başkan Yardımcıları Halil İbrahim Yelkaya, Mehmet Çaparali, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Alev Seçmen, AK Parti Merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda sanatsever katılım gösterdi.
Vokalistliğini Zeynep Sallabaş’ın yaptığı, birbirinden güzel eserlerin icra edildiği konserde, saz sanatçıları perdesiz bağlamada Onur Kar, Kemanda Emin Beyazçiçek, Basgitarda Akan Atakan, Piyanoda Gökhan Kurt ve Perküsyon da Sinan Genç performanslarıyla sanatseverlerin beğenisini kazandı. “Sazjazz Etnik Müzik Topluluğu” Öğretmenler Günü kapsamında düzenlenen konserde Antakyalılara müzik ziyafeti sundu.
Konser sonunda konuşma yapan Başkan Savaş, öğretmenlik mesleğinin meşakkatli bir meslek olduğunu hatırlatarak, “İnsanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz bir mesleği olan öğretmenlik, ülkemizin refah, huzurlu ve barış dolu günlere yürümesinde en büyük etkendir. Geleceğin güvencesi eğitim, eğitimin güvencesi de öğretmenlerdir. Bu yüzden öğretmenlerimize zor bir görev düşmektedir. Çocuklarımızı iyiye, güzele, aydınlığa ve bilgiye götüren öğretmenler; ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkması, iyi yetişmiş, donanımlı bir neslin oluşması için de önemlidir. Değerli öğretmenlerimize bu güzel konser etkinliğini düzenleyerek onlara olan ilgimizi ve sevgimizi bir kez daha vurgulamak istedik. Tüm öğretmenlerimizin bu özel gününü bir kez daha kutluyorum.” dedi.
Konserin sonunda Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş ve Garnizon Komutanı P.Kur.Alb. Hasan Polat, Antakya Belediyesi Sazjazz Etnik Müzik Topluluğu sanatçılarına çiçek vererek günün anısına hatıra fotoğrafı çekildiler.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.