“Payas’ı hep birlikte ilçe yaptık”

“Payas’ı hep birlikte ilçe yaptık”AK Parti Hatay Milletvekili Türkoğlu, “Payas’ın ilçe olması için AK Parti, CHP ve MHP milletvekillerinin imzaları, uzlaşma kültürünün meclisteki yansıması olarak da kayda geçmiştir” dedi ve ekledi:

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, TBMM Genel Kurul Gündeminde yer alan Büyükşehir Belediye Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair Kanun Tasarısı görüşmelerinde Kilimli, Kozlu ve Payas beldelerinin ilçe olmasına dair sunulan önergenin meclisten geçip yasalaşması ile ilgili bir kutlama mesajı yayınladı.
Türkoğlu, Payas’ın ilçe olmasına dair TBMM’den onay alan yasa ile ilgili şunları kaydetti;
“338 sıra sayılı Büyükşehir Belediye Yasasının görüşmeleri sırasında Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ile Adalet Bakanımız ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin’in öncülüğünde Kilimli, Kozlu ve Payas beldelerinin ilçe yapılmasına yönelik verdiğimiz ortak önerge, Meclis Genel Kurul’unda kabul edilmiştir. Payas’ın ilçe olmasına dair meclise sunduğumuz önergede AK Parti Hatay Milletvekillerimiz Sadullah Ergin, Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk ve Adem Yeşildal’ın yanı sıra; MHP ve CHP milletvekillerimizin de imzası bulunmaktadır.
Payas’a ilçe statüsü kazandırmayı öngören yasa, Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün onayından geçtikten sonra Resmi Gazete’de yayınlanacaktır. Böylelikle Payas Belediyesi’nin mevcut mücavir alanlarına ek olarak Sincan, Kozludere ve Çağlalık köyleri ile birlikte Payas ilçe statüsünü resmen kazanmış olacaktır.
Tarihi boyunca önemini her zaman koruya gelmiş, nüfus ve sanayi potansiyeli ile de bölgenin gelişme istidadına büyük bir ivme kazandıran Hatay’ımızın gözde beldesi Payas’ımızın ilçe olması yönünde ortaya konan irade, Payas’lı hemşerilerimizin o büyük rüyayı gerçeğe dönüştürme noktasında göstermiş olduğu kararlılık ve azminin ifadesidir. Bu mücadelede başta Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan olmak üzere; bakanımız Sayın Sadullah Ergin’in liderliğinde AK Parti Payas Teşkilat Başkanı Hasan Altınsoy ve ekibinin, Payas Belediye Başkanımız Bekir Altan’ın göstermiş oldukları özverili gayret ve çalışmalarından ötürü kendilerine Payaslı Hemşerilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Payas’ın ilçe olmasına dair AK Parti, CHP ve MHP milletvekillerinin imzaları ile TBMM’de kabul edilen kanun teklifi, Türk Milleti’nin tarihinden beri süregelen uzlaşma kültürünün meclisteki yansıması olarak da kayda geçmiştir.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.